open-navfaktor-logo
search
U režiji Nine Kleflin
Priča o ljubavi koja daje život: Mjuzikl "Pinocchio" uskoro u Pozorištu mladih
AUTOR: Autor: Faktor
20.04.2024. u 11:46
get url
text
Slavnog "lutka" igra Mario Drmać
Slavnog "lutka" igra Mario Drmać
U Pozorištu mladih Sarajevo u subotu 27. aprila u 20 sati premijerno će biti izveden mjuzikl "Pinocchio", u režiji Nine Kleflin.
- Prema poznatoj Colodijevoj knjizi napisala sam libretto koji prati originalnu priču, ali joj daje suvremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u savremenom društvu i raduje i tišti.
Pinocchio taj divni drveni lutak dobar je, ali lakomislen, brz je glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama. No ljubav, ta najveća od svih dobrih sila, izbaviti će ga i dati mu život.
O tome će biti naša predstava: o ljubavi koja daje život, o potrebi svakog čovjeka da ne bude sam, da ima nekog svog. Radujem se saradnji s Pozorištem mladih, zahvalna sam za povjerenje da možemo iznijeti jedan ovako veliki projekt i mislim da smo na pragu velike pozorišne čarolije - kazala je rediteljica
Autorsku muziku pišu velike hit - makerice Ines Prajo i Arjana Kunštek, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Vanja Ciraj, a koreograf Belma Čečo Bakrač.
- Ekipa je sjajna, a uz Mario Drmaća kao Pinocchia ja nemam nikakvih briga – ističe rediteljica Nina Kleflin.
Korepetitor i vođa orkestra: Bakir Samardžić, autorska muzika i stihovi: Ines Prajo i Arjana Kunštek.
U predstavi igraju: Mario Drmać, Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt, Edo Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić, Marko Mirković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.