open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Radionice u Umjetničkoj galeriji BiH: Najmlađi će slikati po uzoru na Mersada Berbera
Prve "Mersad Berber Artionice" za djecu u uzrastu od 6 do 10 i 11 do 14 godina bit će upriličene u Umjetničkoj galeriji BiH.
06.11.2020. u 22:57
get url
text

Artionice organizira Fondacija "Mersad Berber" u saradnji sa historičarkom umjetnosti i muzejskom edukatoricom Umjetničke Galerije Bosne i Hercegovine, Aidom Šarac, a bit će upriličene tokom izložbe "Velika Alegorija o Srebrenici" umjetnika Mersada Berbera. Podsjetimo, izložba je otvorena 26. oktobra i trajat će do 25. novembra ove godine.

- Poštujući mjere zaštite od širenja koronavirusa našim najmlađim ljubiteljima umjetnosti želimo pružiti iskustvo interakcije s originalnim umjetničkim djelom Mersada Berbera. Izložbeni prostor Umjetničke galerije BiH je veliki i redovno se provjetrava. Unutar prostora muzeja se redovno vrši dezinfekcija. Na jednoj radionici može učestvovati četvero djece navedenog uzrasta, što zajedno sa edukatoricom čini grupu od pet osoba. Svako dijete mora doći sa zaštitnom maskom i nositi je za vrijeme trajanja radionice. Uz dovoljan broj prijava, edukatorica će kontaktirati 4 učesnika i zakazati poslijepodnevni termin radionice radnim danom. Na radionici će se obrađivati jedna od sljedećih tema: boja, ljudsko tijelo i tehnika kolaža – istakli su iz Fondacije "Mersad Berber".

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na adresama: @art_see_ugbih i [email protected].

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.