open-navfaktor-logo
search
Predstava
SARTR: "Sarajevo Feeling" o generaciji koja je ratom gotovo izbrisana premijerno 16. decembra
U četvrtak, 16. decembra, s početkom u 20 sati u Sarajevskom ratnom teatru, premijerno će biti izvedena predstava "Sarajevo Feeling".
10.12.2021. u 13:46
get url
text

Tekst Almira Bašovića na scenu SARTR-a postavlja Thomas Steyaert, u kreaciji i izvedbi Snežane Bogićević, Maje Salkić, Jasenka Pašića, Davora Sabe, Adnana Krese, Amara Selimovića, Igora Skvarice, Kemala Rizvanovića, Lidije Kordić, Ivone Baković i Hane Zrno.

Dramaturgiju predstave potpisuje Nejra Babić, kostimografiju Lejla Hodžić, scenografiju Monika Močević, a dizajn postera Dragomir Križić.

Drama "Sarajevo Feeling" Almira Bašovića se bavi generacijom rođenom početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, generacijom koja je ratom gotovo izbrisana. Mladi ljudi iz čina u čin osluškuju kako dolazi rat i narušava im ustanovljene odnose.

"Sarajevo Feeling" jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost i ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste.

Predstava se realizira u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Scene MESS.

Reprize predstave su zakazane za 17. i 18. decembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.