open-navfaktor-logo
search
Cilj je zanimljiv sadržaj za djecu
Selma Hujdur autorica je ramazanskih bojanki za djecu: Kroz zanimljiv sadržaj približiti plemeniti mjesec
Neopisivo sam sretna što će naš lijepi, najljepši grad dobiti i jedno ovakvo šareno putovanje, nešto što će još više približiti mostarske ljepote maloj i velikoj raji, putnicima, domaćinima i svima onima koji istinski vole i poštuju ovaj grad, kaže Selma
M. Ču.
13.03.2024. u 14:19
get url
text
FOTO: Facebook/Selma Hujdur
Umjetnicu Selmu Hujdur iz Mostara, osnivačicu brenda Schmizla art, bh. publika upoznala je kroz unikatna umjetnička djela koja je oslikala na porculanskim predmetima.
Iz njene šarene radionice svjetlost dana sada su ugledale ramazanske bojanke koje je ilustrovala za djecu. Bojanke osim umjetničke, posjeduju zabavnu i edukativnu komponentu, a mogu biti i personalizovane, uz dogovor s autoricom. Osim na bosanskom, bojanke su dostupne na engleskom i njemačkom jeziku. 
- Na bojankama radim generalno već 4-5 mjeseci. Neke ilustracije crtam sama, neke otkupljujem. Unutar bojanke mogu se naći razne aktivnosti poput mozgalica, labirinata, dova, tabele dobrih djela i još mnogo toga. Cilj je djeci ponuditi zanimljiv sadržaj koji će im dodatno ukrasiti i približiti ovaj plemeniti mjesec. Ramazanska bojanka je prva koja je izašla javno sa mojim potpisom – kazala je Hujdur za Faktor.
Ramazanska bojanka na njemačkom jeziku
Prije ramazanskih bojanki, ističe Selma, radila je ilustracije i dizajn za bojanku "Šareno putovanje kroz Mostar i Hercegovinu" autorice Mirne Ćemalović Kukrica.
- Za mene nema veće časti od te da crtaš grad koji voliš! Posebno je bilo sve u vezi s ovim projektom. Ilustracije sam radila sa nekom dozom ljubavi i nostalgije u isto vrijeme, pogotovo jer sam crtala Mostar dok nisam bila tu. Neopisivo sam sretna što će naš lijepi, najljepši grad dobiti i jedno ovakvo šareno putovanje, nešto što će još više približiti mostarske ljepote maloj i velikoj raji, putnicima, domaćinima i svima onima koji istinski vole i poštuju ovaj grad. Zahvalna sam što sam bila dio ove priče, sretna što će buduće, nove generacije bojiti naš Mostar lijepim i vedrim bojama – dodaje Hujdur.
Bojanka koja nudi šareno putovanje kroz Mostar i Hercegovinu
Zainteresirani bojanke mogu nabaviti u Mostaru u suvenirnici Bosnian Home koja se nalazi u Fejićevoj ulici. Također, moguće je i slanje poštom u sve gradove Bosne i Hercegovine. Za sva dodatna pitanja autorica je dostupna na svom Facebook profilu Selma Hujdur i Instagram stranici Schmizla_art.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.