open-navfaktor-logo
search
Laureati
Timu Rothu uručeno Počasno Srce Sarajeva
Ovo je prilično kul, hval vam. Hoćete gledati film? Moram vas uslikati. Hvala vam, ovo je sjajno. Nadam se da ću se vratiti sljedeći put ovdje i pogledati film. Volim vas, poručio je glumac. 
20.08.2019. u 21:12
get url
text

Slavnom holivudskom glumcu Tim Rothu večeras je u Metalcu uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. 

- Ovo je prilično kul, hval vam. Hoćete gledati film? Moram vas uslikati. Hvala vam, ovo je sjajno. Nadam se da ću se vratiti sljedeći put ovdje i pogledati film. Volim vas - poručio je glumac. 

On je prethodno prošetao crvenim tepihomSarajevo Film Festivala, a publika ga je pozdravila ovacijama. Slavni glumac zastao je da pozdravi publiku ispred Narodnog pozorišta i dao nekoliko autograma. Kako je objasnio, na dolazak u Sarajevo i SFF nagovorio ga je meksički prijatelj.

- Kazao je da je festival odličan za mlade, i za već uspjele filmaše. Ludo je -  rekao je Roth. 

Glumac je ranije danas održao Masterclass u kinu Meeting Point, gdje je publici govorio o svojoj karijeri, prepričavao anegdote i najavio planove u karijeri. 

Miro Purivatra, direktor SFF-a, kazao je da mu je velika čast ugostiti jednog od najboljih glumaca današnjice, koji djeluje već više od 30 godina.

- Svaku svoju ulogu je igrao precizno i sa hrabrošću - kazao je Purivatra, rekavši da su pred nama još tri dana festivala.

On je te izrazio nadu i da će veliki broj publike dočekati kraj festivala, kada je na repertoaru film Quentina Tarantina. Ali prije toga, kako je kazao, pred nama je još puno uzbudljivih trenutaka. 

Tim Roth je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Angelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Quentin Tarantino, te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova. Za ulogu u filmu Rob Roy 1996. godine bio je nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac.

{$galerijaFotografija}

Tim Roth
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.