open-navfaktor-logo
search
Gala večer
Trajat će do tri sata ujutro: U sarajevskoj Vijećnici počeo Austrijski bal
AUTOR: Fena
08.06.2024. u 21:57
get url
text
Svečanost u Vijećnici
Svečanost u Vijećnici
FOTO: Foto Fena/Amer Kajmović
Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini otvoren je večeras u jednom od najljepših objekata regiona, sarajevskoj Vijećnici.
Sarajevsku balsku bajku uveličat će 700 umjetnika iz BiH, regije, Evrope, pijanista Rober Verner. Prvi put nastupa i Sarajevska filharmonija, a ovaj bal će ostati upamćen i po tome što je prvi put u Evropi, u Sarajevu, izvedena plesna tačka Corte el Bonche.
Gala večer počela je u 20 sati, goste koji su defilirali crvenim tepihom pratio je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, a fanfare su označile oficijelni početak bala.
Šesnaest mladih debitanata, započeli su svoj prvi ples, a nakon toga je podijum bio otvoren za plesne performanse gostiju, ljubitelja klasičnog plesa, salse, tanga, opere, baleta.
Na ovom sarajevskom balu, između ostalih, nastupio je i prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, bariton Marko Kalajanović.
Učešće na balu uzimaju i plesni par Lovro Petraković iz Hrvatske i Adriana Glowacka iz Poljske koji nastupaju na međunarodnim turnirima pod našom zastavom, Sensual bachata s El Panuelo koreografijom, KUD Jedinstvo iz Splita s tačkom Hrvatskog salonskog kola, Bella Arte iz Sarajeva.
Plesnu salsa tačku Mambo Madness predstavljaju dvije plesne grupe Baila Conmigo i La Negrita iz Splita.
Grad Beč je i ove godine poslao poklone za sve dame.
Trajanje programa je planirano do tri sata ujutro. Organizatori Austrijskog bala u BiH su Udruženje Austrijski bal u BiH, Grad Sarajevo, uz podršku Delegacije Evropske unije u BiH i Ambasade Republike Austrije u BiH.
austrijski-bal
FOTO:
Foto Fena/Amer Kajmović
1 od 6
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.