open-navfaktor-logo
search
Projekti
U Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom
U okviru projekta Osjeti Teatar ovih dana je u Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom na kojem će u julu biti održan Omladinski festival kulture.
27.05.2021. u 19:09
get url
text

Projekat realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima, a amfiteatar se gradi u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i to po uzoru na amfiteatar izgrađen prošle godine u Kaćunima.

U radovima na izgradnji amfiteatra učestvovat će nastavnici, učenici i osoblje Osnovne škole Kaćuni, kao i učesnici projekta Osjeti Teatar.

Ljetna pozornica u Busovači bit će otvorena Omladinskim festivalom kulture na kojem će igrati četiri omladinske predstave nastale kroz projekat Osjeti Teatar, ali i drugi kulturno – zabavni sadržaji koji će Busovaču u mjesecu julu učiniti kulturnim centrom Srednje Bosne.

Uporedo sa izgradnjom amfiteatra u Busovači 16 mladih ljudi, zajedno sa mentorom Nusmirom Muharemovićem, sprema autorsku predstavu čije je premijerno izvođenje također planirano za juli i otvorenje Omladinskog festivala kulture.

Imajući u vidu da je u projekat Osjeti Teatar uključeno više od 70 mladih, ljeto u Busovači će biti ispunjeno kreativnošćuu i mldaošću.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.