open-navfaktor-logo
search
ULUBiH
U galeriji "Roman Petrović" otvorena tradicionana izložba povodom Dana državnosti
Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine je u Galeriji "Roman Petrović", tradicionalnom izložbom obilježilo 25.novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a 50 umjetnika je svojim radovima poslalo poruku koja govori da umjetnost pruža vizuru ljepšeg i boljeg sutra.
25.11.2022. u 19:24
get url
text

Direktor ULU BiH Danis Fejzić je podsjetio da se inače izložba ULUBiH-a tradicionalno održava u prostoru Collegium Artisticuma, ali trenutno se prostor Galerije obnavlja, stoga je odlučeno da postavka bude u Galeriji "Roman Petrović".

Na izložbi je je svoje radove izložilo 50 umjetnika i zastupljene su sve klasične likovne discipline: slikarstvo, crtež, grafika, skulptura, instalacija.

- Pokazalao se, da u ovim sumornim i depresivnim vremenima, umjetnost pruža vizuru ljepšeg i boljeg sutra, u nešto što je dostojnije čovjeka. Jer, sivilo se može pobijediti slikarskim naumom, jasnom, kristaliziranom, artističkom i ljudskom porukom i vodiljom – kazao je Fejzić.

ULUBIH nije dugo nije imao izlagačke aktivnosti, stoga, kako je Fejzić kazao, ova postavka izložbe je ponovo zaživjela u punom sjaju posebno na ovako važan, "sveti datum za državu Bosnu i Hercegovinu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.