open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
U kinu Novi Grad besplatne projekcije najboljih ostvarenja turske kinematografije
U organizaciji Instituta "Yunus Emre", u Sarajevu večeras je otvorena 11. Sedmica turskog filma, u okviru koje će biti prikazana neka od najboljih ostvarenja turske kinematografije.  
21.12.2023. u 22:23
get url
text

Sedmica turskog filma počela je projekcijom filma "120", autora Ozhana Erena i Murata Saracoglua, u kinu Novi Grad Sarajevo.

Projekciji se odazvao veliki broj Sarajlija, a manifestaciju su podržali i Općina Novi Grad, Ministarstvo kulture i turizma Turske i Ambasada Turske u BiH.

Navodeći da će na manifestaciji biti prikazana jedinstvena djela turske kinematografije, koordinator YEE Sarajevo Ersin Akbulut kazao je kako narednih dana očekuju veliki broj ljubitelja filma.

Već sutra je planirana projekcija filma "Cannakale Yolun Sonu" ("Canakkale - kraj puta").

U subotu, 23. decembra u 13 sati najmlađa publika ima priliku pogledati film "Rafadan Tayfa Dehliz Macerasi" ("Družba malih spasilaca"), a isti dan, od 20 sati će biti prikazan film "Bir Zamanlar Anadolu'da" ("Bilo jednom u Anadoliji").

U nedjelju je na repertoaru film "Bizim Icin Sampiyon" ("Naš šampion") od 20 sati, dok će isti dan u 13 sati biti prikazan "Aslan Hurkus Gorevimiz Gokbey" ("Aslan i Hurkus u misiji spašavanja Gokbeya").

Besplatne ulaznice građani mogu preuzeti u Općini Novi Grad Sarajevo i Institutu "Yunus Emre" Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.