open-navfaktor-logo
search
Humanitarnog karaktera
U Sarajevu održan tradicionalni koncert "Bajram dođe, mirišu avlije"
AUTOR: Autor: Anadolija
10.04.2024. u 22:48
get url
text
Tradicionalni bajramski koncert
Tradicionalni bajramski koncert
FOTO: FOTO: AA
Prvog dana Ramazanskog bajrama u Sarajevu je održan tradicionalni koncert "Bajram dođe, mirišu avlije" u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.
Koncert u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji, bio je humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodanih karata bit će usmjeren za pomoć Gazi i Palestini.
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Abdulgafar Velić izjavio je da su gostima ponudili kvalitetan sadržaj i prenijeli poruke značajnog blagdana.
Muzički producent koncerta Dino Šukalo spojio je tradicionalnu bosansku i tursku duhovnu muziku, a publici su se predstavili Hor Hamza, Naida Kraljić, Kenan Mačković, Kenan Hasić i Ibrahim Biličević.
Orkestar su, pored Dine Šukala, činili Adis Sirbubalo (klavir i harmonika), Bojan Ahac (klavijature), Edvin Hadžić (bas), Amar Češljar (udaraljke), Melih Berse (ney), Ramazan Gokhan Cagli (kanun), Ozgur Koban (violina) i Emrullah Senguller (čelo).
Tradicionalni bajramski koncert
FOTO: Foto: AA
Gosti koncerta su bili Burhan Šaban, Sami Ozer i Mustafa Demirci.
Prateći vokali su bili Ajsela Zoronjić, Medina Turković, Nedim Bašić i Alen Hadžić, a horovi Šapat srca, Preporod i Hor MIZ Sarajevo.
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo već 17. godinu u povodu Ramazanskog bajrama organizovao je koncert čiji je cilj bio da građani Sarajeva, ali i ostali večernje sate prvog dana Bajrama provedu uz ilahije, kaside i sevdalinke.
Bajramskim koncertom je ujedno završen projekt "Visit Sarajevo - Feel the spirit od ramadan", koji je MIZ Sarajevo organizirao s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.