open-navfaktor-logo
search
Dan i noć muzeja
Zemaljski muzej BiH pripremio bogat program za posjetioce, ulaz besplatan
Nakon dvije pandemijske godine u kojima nije bilo moguće prikladno obilježiti Dan i noć muzeja, Zemaljski muzej BiH, danas, 14. maja, ponovo se pridružuje slavljenju ove međunarode manifestacije, i to uz besplatan ulaz za sve posjetioce.
14.05.2022. u 07:55
get url
text

Svi koji žele doći u muzej i uživati u programima mogu to učiniti od 10 do 22 sata.

- Oni koji dođu moći će prisustvovati radionicama: "Naučimo, pronađimo i zaštitimo naše ugrožene biljke", "Unesimo ljekovite biljke u urbane sredine", "Muzej u koferu i dan za kviz", "The Spirit of the Neolithic figurine from Butmir". Sarajevsku hagadu će moći pogledati u dva termina, od 14 do 15, i od 19 do 20 sati. Također, u 16 i 17, i u 20 do 21 sat će biti otvoren depo u okviru stalne postavke Bosna i Hercegovina u prethistorijsko doba – saopćeno je iz Zemaljskog muzeja BiH.

Napominju da zbog izvođenja opsežnih sanacijskih radova na zgradama Odjeljenja za prirodne nauke i Odjeljenja za etnologiju, trenutno su dostupne samo izložbe u prizemljima tih zgrada.

- Također, muzejske publikacije po sniženim cijenama bit će moguće nabaviti sve do 18. maja prostorijama biblioteke – istakli su iz muzeja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.