open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U BiH danas kiša, pljuskovi i grmljavina uz moguću pojavu grada
AUTOR: Anadolija
13.06.2024. u 08:32
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
U Bosni i Hercegovini će danas biti nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguća pojava grada.
Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u petak u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.
U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.
U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, ponegdje u Bosni moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.