open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Za vikend temperature u BiH i do 38 stepeni, početkom iduće sedmice preokret: Evo šta nas čeka od utorka
Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije
AUTOR: Faktor
29.06.2024. u 07:48
get url
text
U Bosni danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.
Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.
Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepeni Celzijusa.
U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen Celzijusa.
Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslijepodne, usljed sunčanijeg vremena i porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja.
Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, posvetiti pažnju zaštiti od sunca i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana.
U nedjelju u našoj zemlji pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni Celzijusa.
U ponedjeljak pretežno sunčano prijepodne. Jače naoblačenje, koje će uvjetovati padavine širom zemlje, očekuje se tokom noći na utorak.
U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni Celzijusa.
U utorak u BiH oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.