navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Ovo predivna kremasta torta od kestena se ne peče i gotova je za tren

Izvrsna poslastica za Novu godinu

Objavljeno: 31.12.2019. u 17:35
get url
text
Kesten torta
Kesten torta

 Za podlogu kesten torte koja se ne peče, potrebno je 300 do 400 grama plazme, a može i neki drugi keks. Zatim, 120 g margarina ili maslaca, 50 g šećera u prahu, pola šolje mlijeka.

Krem:

200 ml slatke pavlake

500 g kesten pirea

130 g margarina (sobne temperature)

50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Umijesiti sve sastojke za podlogu rukama i rasporediti po dnu tepsije.

2. Mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati margarin (puter) sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire. Staviti preko podloge.

3. Preko krema nanijeti umućen šlag ili slatku pavlaku. Po torti narendati čokoladu po želji.

4. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati na hladnom.

search icon
prikaži komentare (0)