navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Ovo predivna kremasta torta od kestena se ne peče i gotova je za tren

Izvrsna poslastica za Novu godinu

Objavljeno: 31.12.2019. u 17:35
get url
text
Kesten torta
Kesten torta

 Za podlogu kesten torte koja se ne peče, potrebno je 300 do 400 grama plazme, a može i neki drugi keks. Zatim, 120 g margarina ili maslaca, 50 g šećera u prahu, pola šolje mlijeka.

Krem:

200 ml slatke pavlake

500 g kesten pirea

130 g margarina (sobne temperature)

50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Umijesiti sve sastojke za podlogu rukama i rasporediti po dnu tepsije.

2. Mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati margarin (puter) sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire. Staviti preko podloge.

3. Preko krema nanijeti umućen šlag ili slatku pavlaku. Po torti narendati čokoladu po želji.

4. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati na hladnom.