navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Downing Street

Slavni britanski komičar optužen za silovanje, napad i emocionalno zlostavljanje

Slavni britanski komičar i glumac Russell Brand (48) optužen je za silovanje, napad i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine kada je bio na vrhuncu slave radeći za BBC, Channel 4 i glumeći u holivudskim filmovima.

Objavljeno: 18.09.2023. u 21:04
get url
text

Brand žestoko poriče optužbe, koje također uključuju tvrdnje o kontrolirajućem, nasilnom i predatorskom ponašanju, i rekao je u videu objavljenom na internetu u petak navečer da su svi njegovi odnosi bili "saglasni".

Glasnogovornik britanskog premijera Rishija Sunaka rekao je:

- Ovo su vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće optužbe. Metropolitanska policija zamolila je sve koji vjeruju da su bili žrtve seksualnog napada da se jave i razgovaraju s policajcima - dodao je.

BBC, Channel 4 i Banijay UK, koji su kupili Endemol, kompaniju koju je Channel 4 naručio za proizvodnju spin-off emisija Big Brothera koje je Brand vodio, pokrenuli su istrage o glumčevom ponašanju dok je radio na njihovim programima.

Optužbe, koje su detaljno iznesene u zajedničkoj istrazi Timesa, Sunday Timesa i Dispatchesa Channela 4, uključuju ženu koja kaže da je bila seksualno napadnuta tokom tromjesečne veze s Brandom kad je imala 16 godina i još je bila u školi.

Druga žena je rekla da je silovana u Brandovoj kući u Los Angelesu.

Brand je rekao da je suočen s "nizom iznimno nečuvenih i agresivnih napada".

- Usred ovog niza začuđujućih, prilično baroknih napada postoje vrlo ozbiljne optužbe koje apsolutno pobijam - rekao je glumac u video izjavi, piše BBC.