navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kažu nutricionisti

Ako želite smršati ovo ne biste trebali raditi nakon 17 sati

Rješenje za gubitak kilograma nije prestati jesti nakon 17 sati.

Objavljeno: 13.05.2023. u 14:49
get url
text
Mršanje

To je obično vrijeme u kojem većina dolazi s posla i nema smisla osuditi se na gladovanje u to vrijeme jer će to gotovo uvijek značiti put do frižidera u kasnim satima.

Mali, ali održiv i konzistentan kalorijski deficit je ključ zdravog gubitka kilograma, a njega možete osigurati ako preskočite ovih nekoliko stvari nakon 17 sati, navode stručnjaci za Eating Well.

Večernje prejedanje

Imate li neutaživu glad u večernjim satima zbog koje morate jesti sve što nađete pred sobom? Prije svega, niste jedini, kao drugo, riješiti se ove navike je lakše nego što mislite.

Kako biste spriječili večernje prejedanje, pobrinite se da jedete tokom dana, kaže nutricionistica Nicole Stefanow.

- Tako nećete biti gladni u večernjim satima. Kada sebi dopustimo da postanemo previše gladni, veća je vjerovatnost da ćemo se prejesti prije nego što naše tijelo shvati da smo siti - kaže Stefanow.

Konzumiranje uravnoteženih obroka s proteinima, vlaknima i masnoćama svaka tri do četiri sata spriječit će prejedanje noću i pomoći vam da završite dan u kalorijskom deficitu umjesto u kalorijskom višku.
Nemojte jesti grickalice ravno iz vrećice ili kutije jer time riskirate da izgubite pojam o tome koliko ste pojeli.

Ostati budni kasno u noć

Što duže ostanete budni, to vam je dostupno više sati za jelo tokom dana. Osim toga, većina ljudi ne poseže za najzdravijim grickalicama kasno uveče. Naravno, ako osjećate glad, trebali biste jesti, no raniji odlazak na spavanje može pomoći u sprečavanju noćnog grickanja koje bi vas moglo spriječiti u mršanju.