navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najveća regionalna zvijezda

Dino Merlin u septembru planirao spektakl na Koševu, ali...

Zbog pandemije koronavirusa muzička industrija trpi velike gubitke.

Objavljeno: 12.01.2022. u 16:48
get url
text
text

Održavanje velikih koncerata na stadionima i u najvećim dvoranama dugo vremena nije bilo moguće, tako da najveće muzičke zvijezde prolongiraju i izlazak novih albuma. Zbog toga je najveća regionalna muzička zvijezda Dino Merlin nekoliko puta promijenio datum izlaska novog CD-a i u posljednje vrijeme je objavio samo nekoliko singlova.

Kako saznajemo od izvora bliskih menadžmentu Dine Merlina, njegov novi album bi trebao izaći na ljeto, a nakon toga je u planu velika regionalna, a potom i turneja širom svijeta.

- Sve je još neizvjesno zbog koronavirusa. Dino Merlin bez problema puni najveće dvorane i stadione, tako da još čeka trenutak da publici priredi istinske spektakle. Tako je za kraj augusta ili početak septembra bio planiran spektakl na Koševu. Ipak, Dino Merlin vodi računa o zdravlju ljudi i želi održati koncert kada to budu dozvoljavale epidemiološke mjere, tako da je njegov peti koncert na Koševu pod znakom pitanja - kaže naš izvor.

Njegov menadžment prati i epidemiološku situaciju u regionu i na koji način će biti održani veliki koncerti u sarajevskoj Zetri u martu i u Skenderiji u julu.

Podsjetimo, na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini Dino Merlin je već napravio četiri nezaboravna muzička događaja o kojima se još priča. Merlin je četiri puta do sada napunio Koševo (turneja "Sredinom" 2000, "Burek" 2004, "Ispočetka" 2008, "Hotel Nacional" 2015).