navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjevač iz Cazina

Ekrem Prošić snimio veliki hit Halida Bešlića, pohvalio ga i Nazif Gljiva

Pjevač Ekrem Prošić iz Cazina objavio je spot za obradu legendarnog hita "Esma" tekstopisca Nazifa Gljive, koji u originalu izvodi Halid Bešlić.  

Objavljeno: 08.05.2022. u 08:42
get url
text

Prateći vokal u pjesmi mu je sestra Nejra Prošić, nekadašnja takmičarka Zvezda Granda i jedna od najpopularnijih pjevačica u Krajini.

"Esma" je snimljena u studiju Art Sado, aranžman je uradio Husein Sado Hušidić, dok je za video bila zadužena produkcija AE Studio by Enis Fakić.

-Zahvalan sam Nazifu Gljivi koji nam je omogućio prava za snimanje "Esme", cijeloj ekipi koja je radila na realizaciji pjesme i spota, te na podršci koju nam je dao WS Music i Kenan Fejzić Ćina. Prve reakcije su odlične. Mnogo mi znači pohvale kolega, posebno a posebno Nazifa Gljive – kaže Ekrem Prošić.

Podsjetimo, nekoliko godina Prošić je bio član "Cult banda", koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću… Nakon "Cult banda" malo je koketirao sa narodnjacima i bio je član "Artist banda". Od 2020. godine odlučio je da započne samostalnu karijeru.