Predsjednik Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Antonio Beus, danas je potpisao više od 40 ugovora za podršku filmskim projektima koji su odabrani na konkursu za pozicije sufinansiranja po konkursu za 2021.godinu.

- U godini kada je Fondacija raspolagala sa nikad manjim budžetom za podršku, predanim radom svih odgovornih, stvoreni su preduvjeti da se podrži do sada najveći broj filmskih projekata, koji će zahvaljujući ovoj inicijalnoj podršci krovne bh. filmske institucije, krenuti sa realizacijom u ovoj i narednoj godini, te predstaviti našoj i svjetskoj javnosti niz jako talentovanih mladih filmskih autora i svijetlu budućnost naše kinematografije - saopćili su iz Fondacije.

Shodno činjenici da su ugovori potpisani sa strane Fondacije, Upravni odbor poziva sve potpisnike ugovora sa strane produkcijskih kuća koje stoje iza izabranih projekata po konkursu za 2021. godinu da, ukoliko su u mogućnosti, lično dođu u prostorije Fondacije za kinematografiju Sarajevo koja se nalazi u zgradi Federalnog ministarstva kulture i sporta Federacije BiH na adresi Obala Maka Dizdara br.2, na potpisivanje ugovora od danas, svaki radni dan od 8 do 16 sati do petka 20. augusta do 13 sati.

- Ukoliko nisu u mogućnosti da dođu lično ili ne nalaze se u Sarajevu, nakon isteka ovog roka svi nepotpisani Ugovori bit će poslani poštom svim preostalim potpisinicima na važeće adrese. Po potpisu ugovora bit će im uplaćena prva tranša novca za realizaciju projekata prema detaljima definisanim pojedinačnim ugovorima - istakli su iz Fondacije. 

Izvor: Faktor