Crnu haljinu, brenda Armani, koju je Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, nosila tokom intervjua sa Oprom Winfrey, Britanski muzej mode Bath izabrao je za haljinu 2021. godine.

Kreaciju krasi duboki V-izrez, a posebnom je čini vez cvijeta bijelog lotosa.

Vojvotkinja, u to vrijeme trudna sa kćerkicom Lilibet, uskladila ju je s parom salonki brenda Aquazzura, Love narukvicom brenda Cartier i jednom od Cartierovih dijamantnih narukvica u bivšem vlasništvu princeze Diane.

 

Engleski modni muzej Bath od 1963. godine, sve do danas od modnih novinara i urednika traži da odaberu haljinu ili odjeću koja najbolje predstavlja najvažnije nove ideje savremene mode.

Ove godine birali su Ibrahim Kamara i Gareth Wrighton, glavni urednik i umjetnički direktor magazina Dazed.

- U današnjoj hiperstiliziranoj pop kulturi haljina godine ima potencijal da bude i „mem godine“ i oboje smo prihvatili Meghanin i Harryjev sada kultni intervju s Oprom kao definitivni trenutak koji će zauvijek ostati u britanskoj kolektivnoj svijesti – kazali su u saopćenju u Muzeju mode Bath.

Podsjetimo, intervju emitiran u martu prošle godine, prikazan je u još 70 zemalja, a privukao je oko 60 miliona gledatelja širom svijeta.

Izvor: Faktor