navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
SITE

Historija duga pola vijeka: Turska domaćin svjetskog udruženja poticajnog turizma

Društvo za izvrsnost poticajnih putovanja (SITE – Society of Incentive and Travel Executives) održat će svoju Globalnu konferenciju 2024. od 26. do 29. februara iduće godine u Istanbulu.

Objavljeno: 03.04.2023. u 12:48
get url
text

U organizaciji SITE Turske koja intenzivno radi na razvoju poticajnog turizma u Turskoj, konferencija će učesnicima iz cijelog svijeta ponuditi priliku da otkriju i istraže Tursku. Istanbul će u februaru 2024. biti domaćin Globalne konferencije SITE-a, prepoznatljivog događaja društva koje djeluje već 50 godina, saopćeno je iz Ureda za kulturu i turizam pri Ambasadi Republike Turske u BiH. 

- Očekuje se da će događaj u Istanbul privući na stotine učesnika iz sektora poticajnog turizma. Sa više od 2.500 članova u 90 zemalja i historijom dugom pola vijeka, SITE čini vodeće svjetsko udruženje poticajnog turizma. Društvo dijeli mjerljive rezultate svog sektorskog iskustva sa globalnim poslovnim svijetom, ima 27 lokalnih i regionalnih filijala širom svijeta; a Turska je među regijama koje šire svijest o sektorskoj motivacionoj moći Udruženja u Evropi. SITE ima za cilj povećati utjecaj poticajnog turizma i doprinijeti razvoju sektora okupljanjem i razvojem najboljih rješenja te globalnog povezivanja sa članovima i profesionalcima kroz umrežavanje, online resurse, obuku i certifikaciju - istaknuto je u saopćenju. 

Globalna konferencija, koja je najvažniji događaj SITE-a, svake godine okuplja profesionalce za putovanja i poticajni turizam iz cijelog svijeta, kako bi oblikovali budućnost ove industrije i uspostavili veze za učenje, istraživanje i saradnju.

SITE ima članove iz cijelog svijeta, a zemlje učesnice konferencije su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Kanada, Irska, Francuska, Švicarska, Španija, Meksiko, Njemačka, Argentina, Aruba, Austrija, Australija, Bahami, Belgija, Brazil, Kajmanska ostrva, Kina, Hrvatska, Kostarika, Češka, Egipat, Mađarska, Island, Indija, Izrael, Italija, Latvija, Holandija, Panama, Portugal, Škotska, Singapur, Slovenija, Tajvan, Tajland, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Zimbabve i Japan.

Očekuje se da B2B događaj 2024. u Turskoj okupi više od 500 eksperata iz industrije turizma. Trodnevni događaj ponudit će i konferencijske te mrežne sekcije, pružajući učesnicima neprocjenjive mogućnosti da se povežu sa stručnjacima poticajnog turizma, upoznaju se s najnovijim trendovima tog tipa kroz različite obuke i razmjenjuju ideje s kolegama iz industrije. Osim toga, SITE Globalna konferencija omogućava turističkim profesionalcima da otkriju Tursku, jednu od 10 najboljih svjetskih poticajnih destinacija svih vremena.