Mnogi će se složiti kako nema ništa gore od glavobolje dok pokušavate obaviti sve obaveze tokom dana.

Ali, sada možete ostaviti paracetamol po strani jer postoji jednostavan trik koji može pomoći u uklanjanju boli, a ljekar je čak podržao jednostavnu metodu tvrdeći da može djelovati, prenosi Mirror.

Budući da se mnogi koji pate od glavobolja i migrene zaklinju u ovaj trik, ljudi namaču noge u vrućoj vodi kako bi ublažili simptome glavobolje i priznaju da to zapravo pomaže da bol nestane.

TikTokerica Sammar odlučila je ovo testirati i demonstrirala je trik na internetu dok je snimala sebe s nogama u kadi dok sjedeći na rubu kade.

- Dobro, vidjela sam djevojku na TikToku kako stavlja svoja stopala u vrlo, vrlo toplu vodu da izliječi svoju glavobolju - kazala je Sammar.

Dok je sjedila na rubu kade rekla je da očajnički traži lijek koji bi izliječio njenu glavobolju.

- Danas sam bila tako očajna jer mi je glava bila kao... u pulsirajućoj boli. Na moje veliko oduševljenje, glavobolja je nestala u roku od dvije minute. Sada mogu ići i na zabavu. Mogu imati plesnu zabavu jer moja glavobolja je nestala - kazala je Sammar.

Međutim, mnogi su bili skeptični oko trika, a neki su komentirali da je trik predobar da bi bio istinit. Jedan korisnik TikToka je napisao:

- Zvuči kao placebo efekt, dok je drugi dodao: "Ne znam... čini se predobro da bi bilo istinito".

 

@sammar___ #headache #headacherelief #lifehack #itworks ♬ original sound - Sammar

Izvor: Faktor/Mirror