navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Trikovi

Kako pravilno nanijeti sjenilo i dobiti željeni efekat?

Klasična formula za sjenilo je ona suha, no nove generacije formula i kozmetička industrija danas nam daje niz sličnih opcija te hibrida. Sjenilo u gelu te ono tekuće dio su svijeta inovativnih make-up opcija.

Objavljeno: 03.02.2022. u 22:08
get url
text

Sjenilo u kamenu, odnosno ono klasično, možete nanositi i prstima i kistom, ovisno o tome šta želite postići. Jedan od dobrih trikova kako pojačati intenzitet boje je - namočite kist i njim nanesite sjenilo na kapak.

Neka sjenila su lakše pigmentirana, ona blago poprimaju boju same kože te su više pastelna. Sjenila u kamenu odlična su za kombiniranje i blendanje te nijansiranje kapka od trepavica do linije obrva. Za razliku od sjenila u kamenu, gel sjenila i ona u tekućim formulama nešto su lakša.

Gel sjenilo ima visoki sjaj te je idealno u varijanti sedefa, za kreativne make-up igre. Praktično je za nanošenje spužvicom, kistom ili prstima. Ima laganu teksturu te ga možete aplicirati na čitav kapak.

Dostupna su i sjenila u tekućoj formuli, koja dolaze s malim aplikatorima ili kistovima. To je definitivno najbolji način kako ga aplicirati. Imaju visoki stepen hidratacije te su namijenjeni suhoj koži. Nijanse su razne, no uglavnom manje pigmentirane i prozirne, pošto je tekstura vodenasta. Znaju imati sjaj vinila ili stakla, djeluju impresivno.

Novije kozmetičko doba uzdiže sjenila u olovci - to su kremasta sjenila koja je lako nanositi u jednom potezu. Uglavnom su hit u bojama pastela, a posebno mjesto imaju u niši neutralnih, "nude" tonova.