Lionel Messi je ovog ljeta bio u centru pažnje svjetske javnosti.

Nakon što nije mogao produžiti ugovor sa Barcelonom, odlučio je da potpiše za PSG, a godišnje će zarađivati minimalno 35 miliona eura.

Argentinac je odlučio da novac koji zaradi od fudbala ulaže u nekretnine. Tako je prije sedam mjeseci kupio penthouse u Miamiju za 7,3 miliona eura.

Međutim, kako pišu španski AS, već je odlučio da proda ovu nekretninu i to za 7,8 miliona eura.

Zgrada Regalija se nalazi u centru grada, a stan od 511 kvadrata na devetom spratu ima četiri spavaće sobe, četiri kupatila, kuhinju i ogromni dnevni boravak pa bi se mogao slobodno nazvati kućom, a ne stanom. Od plaže je udaljen svega nekoliko minuta hoda, a pogled je veličanstven.

S prozora se prostire pogled na beskonačni Atlantski ocean. Stan također ima i 200 kvadrata terase, a u zgradi postoji čak šest bazena, restoran, dječje igralište i vinski podrum.

Kada je kupio ovaj luksuzni stan, pričalo se da bi ga to moglo dovesti u Major League Soccer da igra za Inter Miami u bliskoj budućnosti.

Međutim, to ne znači nužno da bi navijači MLS-a trebali odustati od nade da će ga vidjeti u Interu, jer ima još jedan stan u Miamiju, Porsche Design Tower u centru grada, koji je kupio 2019. godine za pet miliona dolara.

Inače, Messi uz dvije ogromne vile u Barceloni, posjeduje još nekoliko nekretnina, a vrijednost njegove imovine procijenjena je na nevjerovatnih 480 miliona dolara.

Izvor: Faktor