navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Mali trikovi: Znate li koja je nijansa sjenila idealna za vašu boju očiju?

Make up ženama daje bezbroj mogućnosti da dodatno osvježe i naglase prirodan izgled.

Objavljeno: 04.10.2022. u 07:56
get url
text

U svakoj kozmetičkoj torbici trebalo bi se naći nekoliko nijansi sjenila koja pristaju prirodnoj boji i obliku oka.

Vizažisti savjetuju da na kapak ne stavljate sjenilo u boji vaših očiju jer u tom slučaju dolazi do stapanja boja. Uz ove beauty savjete odaberite tonove koji će dodatno naglasiti prirodnost i oblik oka.

SMEĐA BOJA OČIJU

Make up artisti naglašavaju da uz ovu nijansu oka odlično pristaju svi tonovi, a posebno zemljani u kombinaciji sa crnom ili smeđom maskarom. Uz nešto tamnije smeđe oči trebali bi nanijeti ljubičasto, bakarno ili smeđe sjenilo kojim se možete poigrati i napraviti smokey eye.

PLAVE OČI

Ova boja oka prilagodljiva je gotovo svim nijansama sjenila i ima najviše mogućnosti za eksperimentiranje s kistom. Tople, kontrastne nijanse poput sedefaste, bakarne ili zlatne naglašavaju prirodan izgled plavih očiju, zato se za dnevne ili večernje beauty lookove odlučite za paletu tih boja. Uz pastelne ili srebrne boje isprobajte zagasiti smokey eye u bilo kojoj od ovih nijansi.

ZELENE OČI

Boja crnog vina idealna je za dame koje imaju zelene oči. Make up artisti smatraju da je svijetloljubičasta najpogodnija za oči tamnozelene nijanse. Tako boju lavande možete kombinirati sa crnim eyelinerom i dodatno istaknuti ljepotu oka.