Objavljen je službeni trailer za seriju smještenu u svijet Gospodara prstenova koja će se prikazivati na streaming platformi Amazon Prime, a poznat je i naslov serije.

Serija nazvana Gospodar prstenova: Prstenovi moći, smještena je u Drugom dobu Međuzemlja, koje se proteže kroz dugo razdoblje između izvornog Mračnog lorda Morgotha ​​i prvog poraza njegovog sluge Saurona. Sve se to odvija hiljadama godina prije radnje iz filmova o Gospodaru prstenova.

- Predstojeća serija Amazon Studiosa prvi put na ekrane donosi herojske legende Drugog doba Međuzemlja. Ova epska drama smještena je hiljadama godina prije događaja iz Hobita i Gospodara prstenova J.R.R. Tolkiena i vratit će gledatelje u doba u kojem su kovane velike sile, kraljevstva su se uzdizala i padala u propast, nevjerovatni junaci bili su testirani, nada obješena na najtanjim nitima, a najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienova pera prijetio je prekrivanjem svog svijeta u tamu - opisali su seriju iz Amazon Primea u službenoj objavi.

Počevši u vremenu relativnog mira, serija prati ansambl likova, poznatih i novih, dok se suočavaju s novim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Iz najmračnijih dubina Maglenih planina, do veličanstvenih šuma prijestolnice vilenjaka Lindon, do otočnog kraljevstva Númenor koje oduzima dah, do najudaljenijih dijelova karte, ta će kraljevstva i likovi stvoriti nasljeđe koje živi dugo nakon što ih ne bude.

U izjavi za medije o seriji i njenom naslovu, tvorci serije J.D. Payne i Patrick McKay rekli su da im je želja bila osmisliti naslov koji bi "mogao živjeti pored Tolkienovih drugih klasika".

- Prstenovi moći ujedinjuju sve glavne priče Drugog doba Međuzemlja: kovanje prstenova, uspon Mračnog gospodara Saurona, epsku priču o Númenoru i posljednje saveze vilenjaka i ljudi. Do sada je publika na ekranu gledala samo priču o Jednom prstenu – ali prije nego što je postojao, bilo ih je mnogo... i mi smo uzbuđeni što možemo podijeliti epsku priču o svima njima - rekli su.

Prva sezona Gospodara prstenova: Prstenovi moći stiže na Prime Video 2. septembra ove godine, a nove epizode ​​izlazit će svakog petka. Inače, riječ je o najskupljoj seriji u historiji. BBC navodi da je za svaku epizodu serije potrošeno 43 miliona funti.

Izvor: Coolstyle/BBC/Index.hr