navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uradit će i duete

Nejra i Ekrem Prošić: Brat i sestra iz Cazina snimili hit Halida Bešlića

Nejra i Ekrem Prošić iz Cazina polako grade ime na bh. estradi. 

Objavljeno: 01.02.2022. u 13:15
get url
text

Brat i sestra svojim glasovima pobrali su simpatije, tako da sve češće zajedno nastupaju. Nekoliko godina Prošić je bio član "Cult banda", koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću… Nakon "Cult banda" malo je koketirao sa narodnjacima i bio je član "Artist banda". Od 2020. godine odlučio je da započne samostalnu karijeru.

U posljednje vrijeme on je objavio covere pjesama "Gost" (Sejo Kalač), "Sarajevo ti i ja" (Divlje jagode), "Duga" (Fazlija), "Vidjeli se nismo dugo" (Mile Kitić)...

I njegova sestra već godinama slovi za jednu od najboljih pjevačica u Krajini. Učestvovala je i na nekoliko muzičkih takmičenja, a snimila je i nekoliko pjesama. Nejra i Ekrem uskoro će objaviti cover za hit "Esma" Halida Bešlića.

- Dobili smo dozvolu za snimanje od legendarnog Nazifa Gljive koji je autor "Esme". Sa sestrom u narednom periodu planiram snimiti nekoliko dueta. Sve snimamo u Art Studiju kod prijatelja Sade Hušidića – kaže Prošić.