navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Preporuke

Nove turske serije koje obavezno morate pregledati

U posljednjih nekoliko godina, međunarodna gledanost turskih serija se brzo povećala i na istoku i na zapadu. 

Objavljeno: 01.02.2023. u 18:12
get url
text

Nekoliko turskih serija na Netflixu, Amazon Prime i drugim kanalima dostupno je sa sinhronizacijom na engleskom jeziku, ali fanovi hardkora vole da ih gledaju sa bosanskim titlovima.

Ovo su najnovije i visoko ocijenjene turske dramske serije. 

Yali Capkini  - Vodomar

Žanr: Romansa, Tragedija, Drama

Yali Capkini Uloge: Afra Saracoglu, Mert Ramazan Demir, Oznur Serçeler, Irem Altug, Gulcin Santircioglu, Emre Altug i Dogukan Polat

Yali Capkini je romantična turska serija koja je postala popularna među domaćom i međunarodnom publikom. To je u osnovi priča o ženskarošu Feritu koji svoj život ne shvata ozbiljno. Kako bi ga učinio odgovornim, njegov djed odlučuje da ga oženi djevojkom iz njegovog rodnog grada. Dakle, Seyran je djevojka koja postaje Feritova žena.

Ova serija otkriva priču o Feritu koji je studirao u SAD-u i zaljubio se u djevojku iz grada. Inače, ulogu Ferit glumi Mert Ramazan Demir, a prekrasna turska glumica Afra Saracoglu tumači ulogu Seyran. Yali Capkini bi mogla biti dobra serija ukoliko volite romantične turske serije.

Terzi -  Krojač

Žanr: Romansa, Triler, Misterija

Glumci: Cagatay Ulusoy, Sifanur Gul, Olgun Simsek i Salih Bademci

Originalno izdanje: 2023. (predstojeća emisija)

Terzi je fantastična serija za turske ovisnike glumca Cagataya Ulusoya. Bez sumnje, Terzi je nova turska serija na Netflixu u kojoj glavne uloge igraju Sifanur Gul i Cagatay Ulusoy.

Terzi prikazuje priču o Peyamiju (Cagatay Ulusoy) koji je poznati krojač u gradu. Bio je dobar u svojoj profesiji, ali se jednoga dana zaljubio u mušteriju. Uglavnom, sprema vjenčanicu za djevojku i zaljubljuje se u nju. 

Yargi  -  Presuda

Žanr: Drama, Triler, Akcija i Romansa

Uloge: Kaan Urgancioglu, Mehmet Yilmaz Ak, Pinar Caglar Gencturk, Huseyin Avni Danyal, Pinar Deniz, Ali Seckiner Alici, Arda Aranat, Ugur Aslan, Onur Ozaydin i Zeynep Atilgan

Originalno izdanje: septembar 2021 -

Yargi TV serija je kompletan paket emocija, akcije, napetosti i romantike. Priča Yargi vrti se oko slučaja ubistva koji advokaticu Ceylin (Jeylin) i tužioca Ilgaza pretvara iz stranaca u bliske saradnike. Svako poglavlje Yargi donosi nešto novo i neočekivano.

Nova drama Yargi također bi mogla biti dobro iznenađenje za obožavatelje Kaana Urgancioglua i Pinar Caglar jer nakon Kara Sevde i Vatanima Sensina ponovo igraju bitne uloge.

Cesur Ve Guzel  - Ljepotica i zvijer

Žanr: Romantika, Krimi, Drama

Glumci: Kivanc Tatlitug, Tuba Buyukustun, Tamer Levent, Sezin Akbasogulları, Erkan Avci i Yigit Ozsener

Originalno izdanje: 2016 – 2017.

Serija Cesur Ve Guzel koja je prevedena kao Ljepotica i zvijer na našem tržištu je dramska serija koja je vrijedna za pogledati, a  emitovana je 2016. godine. Priča govori o Cesuru, hrabrom mladiću koji je prošao kroz nekoliko iskušenja u svom djetinjstvu. Njegovog oca, nanu i djeda ubio je Tahsin Korludag, zbog čega on sada traži osvetu u najturbulentnijim okolnostima.

Osim toga, Cesur upoznaje Suhan Korludag kroz neočekivani incident. Zbog sve jačih emocija prema njoj Cesur mora odabrati svojoju sudbinu tražeći osvetu ili ljubav.

Masumlar Apartmani  - Apartman nevinih

Žanr: Drama, Misterija, Porodični, Ljubavna priča, Psihološki

Uloge: Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu, Merve Dizdar, Alper Saldıran, Atilla Sendil i Ezgi Mola

Originalno izdanje: septembar 2020 -

Apartman nevinih je nova turska serija TRT1 koja je u osnovi zasnovana na istinitoj priči. Da, ova turska serija je zasnovana na psihološkom romanu dr. Gulseren Budayicioglu. Ova se priča razlikuje od tipičnih turskih dramskih zapleta.

Ova serija pokazuje dvije porodice iz jedne zgrade. Glavni lik Han živi sa svoje dvije sestre i bolesnim ocem u jednom stanu i skoro sva ta braća i sestre su patili od raznih psihičkih trauma.

Farah Zeynep Abdullah igra glavnu glumicu u ovoj seriji i pripada drugoj porodici. Ona tumači ulogu Inci, koja sa svojom porodicom počinje da živi u istoj zgradi u kojoj je Han. Ova serija je puna uzbuđenja, drame i preokreta.

Cukur  - Jama

Žanr: Triler, Akcija, Romansa, Krimi

Uloge: Aras Bulut Iynemli, Dilan Cicek Deniz, Baris Arduc, Erkan Kolcak Kostendil, Oner Erkan i Perihan Savas

Originalno izdanje: 2017 - 2021. 

Ako tražite tursku seriju s puno uzbuđenja, akcije i romantike u jednoj drami, onda biste trebali gledati Cukur (izgovara se Čukur) ili Jamu. Cukur je u suštini naziv mjesta koje se nalazi u istanbulskoj četvrti, a Kočovali su autoritativna porodica koja kontroliše ovo područje.

Porodica Kočovali moćna je zbog svojih kriminalnih aktivnosti poput trgovine oružjem, ali se ne bave drogom. Međutim, priča ove turske serije se transformiše kada se suoče sa rivalom koji se bavi drogom.

Zaista, u ovoj seriji ćete vidjeti i romantiku i ljubav i akciju. Ova serija ima četiri sezone. Ogroman broj gledalaca koji nisu Turci također je ovu dramu ocijenio kao jednu od najboljih turskih serija koje su gledali u životu. Dakle, trebali biste razmisliti o gledanju Cukura.