navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Za sve tipove

Novi preparat za njegu tjemena i kose: Jeste li probali ulje od lješnika

Iako je ricinusovo ulje na prvom mjestu, kada je u pitanju njega kose, u posljednje vrijeme sve se više priča o ulju od lješnika koje sadrži masne kiseline, proteine i vitamine, što ga čini odličnim hidratorom za sve tipove kose.

Objavljeno: 22.03.2022. u 08:53
get url
text

Djeluje regenerativno na suho tjeme i vrhove te smanjuje elektricitet i težinu kose.

Generalno, lješnikovo ulje djeluje kao antioksidans, hidratacija i emolijent te štiti kosu od slobodnih radikala, dok najbolje djeluje na dugu, kovrdžavu i ofarbanu kosu, iako je pogodan za sve tipove kose.

Možete ga koristiti prije svakog pranja kose ili nakon kako biste smanjili elektricitet i dodali sjaj, te se odlično kombinira sa svim drugim uljima, osim eteričnim.

Najbolja je opcija da kupite čisto, hladno prešano ulje, bez dodataka i razrjeđivanja.

 

Kako ga koristiti

Iako je vrlo jasno da ćete ulje nanijeti na kosu nakon što je operete i isfenirate, s lješnikovim uljem možete raditi tretmane, pa je dobro znati da ga možete iskoristiti u više svrha.

Tretman prije šamponiranja

Sat prije nego što se pripremate za pranje kose, natopite je lješnikovim uljem jer ćete na taj način smanjiti količinu vode koju kosa apsorbira te smanjiti rizik od oštećenja.

Tretman tjemena

Ako vam je tjeme suho i iziritirano, vrijeme je da posegnete za lješnikovim uljem koje ćete umasirati i ostaviti tokom noći da se dobro upije. Ujutro regularno operite kosu kao što bi i inače.

Hidratantni tretman

Ako imate suhu i oštru kosu, lješnikovo ulje, koje možete staviti u raspršivač, nanesite na vrhove i reaplicirajte po potrebi.