navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sudbine

Zvijezda "Ludih sedamdesetih" umrla 24 sata nakon lažne vijesti o njenoj smrti

Bivša Bondova djevojka, Charliejeva anđelica i zvijezda serije "Lude sedamdesete", Tanya Roberts (65), preminula je u bolnici u Los Angelesu 24 sata nakon što je lažna vijest o njenoj smrti obišla svijet, potvrdio je BBC.

Objavljeno: 06.01.2021. u 10:41
get url
text

U ponedjeljak navečer TMZ-u je njen partner Lance O'Brien potvrdio da je preminula u bolnici Cedars-Sinai, nekoliko sati nakon što je demantirano da je umrla dan ranije.

Dakle, šta se dogodilo?

Roberts je 24. decembra šetala svoje pse, nakon čega se srušila. O'Brien ju je u nedjelju posjetio zadnji put u bolnici, a doktori su mu rekli da joj se stanje naglo pogoršava. On ju je posjetio zadnji put, a kako je ispričao, tad je vidio da se gasi svjetlo u njenim očima. Utučen je izašao iz bolničke sobe i, bez razgovora s doktorima, nazvao njenog agenta i rekao mu da se "oprostio od Tanye".

Nakon što je agent poslao saopštenje medijima da je glumica umrla, javili su se doktori iz bolnice i objasnili da je Roberts još živa i da se nalazi na Odjelu intenzivne njege.

Tokom TV intervjua koji je davao za Inside Edition u ponedjeljak, O'Brien je primio obavijest pozivom iz bolnice da mu je partnerica živa.

"Govorite mi da je živa? Hvala bogu", snimljeno je kako govori.

Ipak, u ponedjeljak navečer stigla je vijest da je glumica preminula.

Njen prijatelj i PR agent Mike Pingel u nedjelju je izdao saopštenje u kojem je napisao da se Tanya srušila nakon šetnje sa psima, da je bila priključena na respirator i da je umrla. Za ABC je ispričao da su bili prijatelji više od 20 godina te da je ona bila pravi anđeo. O'Brien je pak opisivao njihov zadnji susret.

- Bili smo nerazdvojni. Njeni ljubimci su izgubljeni bez nje, kao i ja. Držao sam je u njenim zadnjim trenucima, otvorila je oči. Posljednji put sam je pogledao u oči, imala je najljepše oči na svijetu - rekao je.