open-navfaktor-logo
search
Radovi
U Kiseljaku pripreme za gradnju tunela pri kraju
Ovo je investicija finansirana od Vlade Federacije BiH, preko JP Ceste Federacije, kazao je Mladen Mišurić Ramljak
AUTOR: Fena
08.06.2024. u 12:54
get url
text
Vlast u Kiseljaku ovih dana privodi kraju proces izvlaštenja zemljišta za gradnju tunela kojim bi bila završena druga faza izgradnje obilaznice, velikog infrastrukturnog projekta koji bi umnogome rasteretio prometnu komunikaciju u ovom bh. gradu. Kiseljački načelnik Mladen Mišurić Ramljak kazao je kako je nadzemni dio radova na saobraćajnici do tunela završen.
- Ovo je investicija finansirana od Vlade Federacije BiH, preko JP Ceste Federacije. Nadzemni dio, dakle saobraćajnica do tunela je završena, sada smo u postupku eksproprijacije, otkupa zemljišta kako bismo počeli graditi tunel. To je druga faza i evo, već naredne godine planiramo i treću fazu, kad je u pitanju sama nova cesta. Time ćemo umnogome rasteretiti samo gradsko središte - kazao je Mišurić Ramljak.
Brojni drugi infrastrukturni projekti, naglasio je načelnik, na čekanju su uvjetovani završetkom obilaznice.
- Nameće se potreba rekonstrukcije infrastrukture koja je nevidljiva, odnosno koja je u zemlji, a jako puno utječe na kvalitet života kao što je voda, odvodnja i kanalizacija. Sad se ne usudimo uopće to raditi jer bismo blokirali svakodnevni život i otežali saobraćanje kroz Kiseljak, ne samo onima koji prolaze, nego i nama koji živimo tu. Zato nam se žuri da ovaj projekt privedemo kraju i da krenemo sa realizacijom projekata koje planiramo u narednim godinama uraditi - rekao je Mišurić Ramljak.
Prema njegovim riječima, u naredne od tri do četiri godine kompletan projekt obilaznice trebao bi biti završen.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.