open-navfaktor-logo
search
Postavljen kamen temeljac
Počela izgradnja prvog Lidl BiH centra: Investicija vrijedna više od 100 miliona eura
AUTOR: Faktor
23.05.2024. u 14:39
get url
text
Postavljanjem kamena temeljca, danas je Lidl Bosna i Hercegovina svečano započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra.
Centar se nalazi u Lepenici, općina Kiseljak i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada. Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura, ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta, saopćeno je.
Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m². Skladište će biti izgrađeno prema najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.
U okviru svečanog obilježavanja početka izgradnje, generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, podijelio je viziju i ambicije kompanije za ovaj projekt.
Naglasio je kako će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.
- Predan rad i saradnja proteklih mjeseci popločali su nam put da zajedno obilježimo ovu značajnu prekretnicu. Danas sa ponosom predstavljamo našu najveću investiciju u Bosni i Hercegovini - rekao je Papajorgji.
Svečanosti su prisustvovali ambasador SR Njemačke u BiH dr. Thomas Fitschen, šefica Sektora kooperacija u Delegaciji EU u BiH Antonella Di Sandri, načelnik općine Kiseljak dipl.ing. Mladen Mišurić-Ramljak, te niz visokih zvanica iz političkog, poslovnog i diplomatskog sektora.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.