Srbijanska kantautorica

Aleksandra Kovač, autorica muzika iz filma "Dara iz Jasenovca", čestitala Jasmili Žbanić

FOTO: Facebook

Nakon što je objavljena uža lista za nominaciju za filmsku nagradu Oscar, u kojoj je i film Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida?", pristižu brojne rekacije i komentari.

Jasmili je čestitala i kantautorica Aleksandra Kovač, autorica muzike iz filma "Dara iz Jasenovca", koji je bio kandidat Srbije za ovu prestižnu filmsku nagradu.

- Nažalost, naš film "Dara iz Jasenovca" nije prošao u dalje takmičenje za nagradu Oskar. Međutim, mnogo važnije od bilo kakve nagrade je da nas ovaj film podsjeti na stotine hiljada ubijenih Srba, Roma, Jevreja i antifašista svih vjera i nacionalnosti, koji su ubijeni u koncentracionom logoru Jasenovac, od strane ustaškog režima, za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Svim srcem čestitam rediteljici Jasmili Žbanić i cjelokupnoj ekipi filma "Quo vadis, Aida?" na ulasku na Oskar shortlist!

Naš region mora da se suoči sa svim zlodjelima koja su počinjena na teritoriji ex-Yu, u svim ratovima. Tek tada možemo da idemo naprijed. Jer, na kraju svega, ostaju ljubav i istina kao dvije najveće i najsnažnije sile koje mogu da promijene svijet. Možda je vrijeme da im se prepustimo - napisala je Kovač na Facebooku. 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga