navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Glumac i režiser

Branko Đurić Đuro koristi Wim Hof metodu: Kupam se isključivo hladnom vodom

Ekstremni sportista Wim Hof svojom metodom "zarazio" je veliki broj osoba, a među njima su i brojne poznate ličnosti.

Objavljeno: 18.12.2022. u 08:21
get url
text

Naime, on je po pitanju brige o vlastitom zdravlju napravio revoluciju jer se njegova filozofija oslanja na tri postulata - meditaciju, vježbe disanja i tuširanje hladnom vodom.

Njegova tehnika disanja omogućuje kontrolu autonomnih sistema u tijelu i daje način koji pomaže da se tijelo i um održe u optimalnom prirodnom stanju. Telefoni, svakodnevica i užurbani ritam neprestano iscrpljuju mozgove, a upravo Wim Hof metoda pokazuje sposobnost svjesnog kontroliranja imunološkog sistema da se bori protiv bilo koje bolesti.

Wim Hof je prozvan "Ledenim čovjekom" jer ima sposobnost preživljavanja i izdržavanja u ekstremnim uvjetima. Navodi da su mu upravo ti uvjeti omogućili da umom kontrolira tijelo, te da svjesno usmjerava um i tako kontrolira imunološki sistem. Cijeli put započeo je nakon što je njegova žena počinila samoubistvo, a on je ostao sam sa svoje četvero djece. Uranjanje u ledenu vodu je njegova svakodnevica.

I poznati reditelj, glumac i suosnivač pozorišta Luda kuća Branko Đurić Đuro se na društvenim mrežama pohvalio aktivnostima koje je, izgleda, prigrlio sa suprugom, slovenskom glumicom Tanjom Ribič. Nedavno je na društvenim mrežama objavio kako se kupa u moru u kojem je temperatura svega devet stepeni Celzijusovih.

- U moru se kupam u našem Piranu tokom cijele godine. Najhladnije je, naravno, u januaru i februaru. Wim Hof je tip kojeg pratimo i radimo njegovu metodu. Ja se tuširam isključivo ledenom vodom, a primijetio sam da je u Sarajevu mnogo hladnija nego u Ljubljani – kaže za Faktor Branko Đurić Đuro koji se raduje dolasku u glavni grad BiH oko Nove godine.

Popularni Đuro zdrav način života njeguje i kroz prehranu, budući da je već godinama vegetarijanac.