navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Projekat Nedžada Begovića

Dokumentarni film o Semiru Ceriću: Koke otkrio kako je dobio nadimak, ko mu je ukrao pare od sunećenja

Semir Cerić Koke ponovo se našao u žiži interesovanja.

Objavljeno: 15.04.2022. u 14:18
get url
text

Popularni pjevač narodne muzike nije objavio još jedan hit, nego je sinoć na Federalnoj TV prikazan dokumentarni film "Koke", koji je režirao Nedžad Begović.

- Odlične su reakcije. Zovu me prijatelji iz svih krajeva svijeta. To je moja iskrena životna priča. Čim se pretvaraš, ljudi to provale – kaže za Faktor Semir Cerić Koke.

Ovaj Sarajlija sa Bistrika, u duhovitom, ali i emotivnom tonu, pripovijeda šarmantne zgode i nezgode svog djetinjstva, odrastanja i pjevačke karijere. Koke sa sjajem u očima priča o "filozofiji" i adetima bistričke mahale koji su ga neminovno formirali i karakterno odredili u životu. Sve je dodatno prožeto prisjećanjima i pikantnim anegdotama sa estrade. 

- Ja sam Semir Cerić Koke, košarkaš. Šalim se, Koke pjevač. Sarajlija, Željovac... Sada ćete gledati film o meni – kaže Cerić na početku dokumentarnog filma "Koke".

On je otkrio i kako je dobio nadimak Koke.

- Kad sam bio mali dječak, tu su bile barake i bili su ćumezi. Ja sam volio da ganjam koke, ganjao i sve sam govorio "koka". Starije šaljivdžije su mi tada dali nadimak Koka. Pošto se u mahali svi nadimci završavaju na e, postao sam i ostao Koke – rekao je naš pjevač.

U dokumentarcu je govorio i o svom sunećenju i ko mu je tada ukrao pare, kako je kao dječak ispao iz teretnog voza, počecima svoje estradne karijere, koja mu je pjesma promijenila život...

- Potječem iz jedne radničke porodice, gdje se skromno živjelo. Škola mi nije išla posebno, uvijek je bila trica, ponekad četvrtica. Počeo sam pjevati u jednom lokalu iznad Baščaršije. Često sam izlazio u "Estradu", ali bilo me je stid da kažem da pjevam po kafanama. Tu sam upoznao Miću Vukašinovića i tu je nastala pjesma "Sjećaš li se, Sanja". Vinuo sam se u estradne visine i izašao iz anonimnosti – kaže između ostalog Koke.