navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hollywood

Ovo je lista 10 najplaćenijih glumica u 2022. godini, honorari i vrtoglavih 12 miliona dolara

Krajem godine objavljuju se razne liste, a među njima je lista najplaćenijih glumaca i glumica. Naravno, nijedna glumica nije zaradila ni blizu koliko su glumci jer neke stvari se izgleda nikad ne mijenjaju. 

Objavljeno: 15.12.2022. u 14:34
get url
text

Ovo je deset najplaćenijih glumica u godini na izmaku:

10. Anya Taylor-Joy – 1,8 miliona dolara

Zahvaljujući Netflixovoj hit seriji "Damin gambit’" danas 26-godišnja Anya Taylor-Joy postala je senzacija gotovo preko noći.

Nevjerojatni uspjeh donio joj je i nove ponude, koje nije mogla odbiti, a među kojima su se našle one za "Sjevernjak" i "Amsterdam", dok je ono što ju je dovelo na ovu listu iznos od 1,8 miliona dolara, koliko je dobila za ulogu u filmu "Furiosa", u kojem će glumiti s Chrisom Hemsworthom.

9. Jamie Lee Curtis – 3,5 miliona dolara

Legendarna glumica dobila je izvrsne kritike za ulogu u filmu "Sve u isto vrijeme", u kojem je glumila s Michelle Yeoh, a uskoro će se vratiti na filmska platna u posljednjem dijelu najpoznatije horor trilogije "Halloween Ends".

Ova 64-godišnjakinja je za repriziranje svog lika Laurie Strode dobila 3,5 miliona dolara.

8. Emily Blunt – 4 miliona dolara

Britanska ljepotica postala je stalni dio Hollywooda, zato ne čudi da su joj platili četiri miliona dolara da uz Cilliana Murphyja, Florence Pugh i Roberta Downeyja Jr. glumi Katherine Oppenheimer glumi u "Oppenheimeru", novom filmu Christophera Nolana.

7. Gal Gadot – 5 miliona dolara

Zahvaljujući franšizi DC Comicsa o Wonder Woman, uspon Gal Gadot na ljestvici popularnosti bio je nevjerojatan.

Prema mnogim istraživanjima, za 37-godišnju izraelsku glumicu ovo je bila itekako unosna godina te je za ulogu u filmu "Smrt na Nilu", inspirisanu slavnom pričom Agathe Christie, zaradila čak pet miliona dolara. Šuškalo se da je ujedno bila najplaćenija zvijezda u filmu, prenosi Style.

6. Jennifer Lopez – 8,5 miliona dolara

Za 53-godišnju Jennifer Lopez bila je ovo naporna godina, a motiv koji se i privatno i poslovno provlačio kroz 2022. bilo je – vjenčanje.

Osim što se u julu udala četvrti put, ovoga puta za Bena Afflecka, pjevačica i glumica je za glavnu ulogu u romantičnoj komediji "Ti si taj" dobila honorar od 8,5 miliona dolara.

5. Lady Gaga – 10 miliona dolara

Pjevačica (36) uspješno gradi i filmsku karijeru, zato ćemo je nakon filmova "Zvijezda je rođena" i "Dinastija Gucci" uskoro gledati kao Harley Quinn u filmu "Joker: Folie à Deux" s Joaquinom Phoenixom. Za tu ulogu Gaga je potpisala ugovor vrijedan 10 miliona dolara.

4. Millie Bobby Brown – 10 miliona dolara

A isti iznos, ali za nastavak hit filma "Enola Holmes’" zaradila je Millie Bobby Brown. Iako je tek postala punoljetna, 18-godišnjakinja je već svrstana među najplaćenije glumice svijeta.

Popularnost je stekla zahvaljujući Netflixovoj seriji "Stranger Things’" a u nastavku "Enole Holmes" glumi s Henryjem Cavillom.

3. Zendaya – 10 miliona dolara

Još jedna holivudska glumica koja je u ovoj godini zaradila 10 miliona dolara je Zendayja.

Disneyjeva uzdanica, koja je zahvaljujući ulozi u filmu "Spider-Man: Put bez povratka" profitirala i poslovno i privatno, jer se na setu rodila njena ljubavna priča s Tomom Hollandom, dobila je 10 miliona za ulogu u filmu "Challengers".

2. Sandra Bullock – 10 miliona dolara

Dugogodišnja karijera 58-godišnje Sandre Bullock u filmskoj industriji donijela joj je milione u banci. S tim i nastavlja pa je za glavnu ulogu u filmu "Izgubljeni grad" dobila 10 miliona dolara.

1. Margot Robbie – 12,5 miliona dolara

Australska glumica s punim je pravom postala najplaćenija glumica u 2022. godini zahvaljujući iznosu od 12,5 miliona dolara, koliko je dobila da utjelovi ni manje ni više nego – Barbie. Ova talentirana glumica glumila je s nekim od najvećih holivudskih imena – od Brada Pitta i Leonarda DiCaprija, preko Willa Smitha, sve do Charlize Theron i Nicole Kidman.