open-navfaktor-logo
search
Barbarezov asistent
Bajramović: Svi su bitni i to moraju znati
AUTOR: Faktor
31.05.2024. u 14:06
get url
text
Zlatan Bajramović
Zlatan Bajramović
FOTO: Damir Hodžić
Zlatan Bajramović, član stručnog štaba fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, tokom uobičajenih medijskih aktivnosti FSBiH govorio je o pripremama Zmajeva za mečeve s Engleskom i Italijom.
- Važno je da je sve pozitivno, da su nam došli i povrijeđeni igrači. Junski termin je najgori, igrači sve završili, otpor je veliki, ali oni hoće, žele...Treba svemu vremena, dosta je novih igrača. Gledat ćemo da popravimo, da ide prema boljem, da se upoznamo, ali to sve traje - rekao je Bajramović.
Na pitanje da li BiH može iznenaditi viceprvaka Evrope u Newcastleu, Bajramović je odgovorio:
- Uvijek je bitna dnevna forma, što ne bismo tamo izvukli neki pozitvan rezultat? Ali po tome ne gledamo, nego više gledamo kako da napravimo pravu ekipu, pravi tim. To je najvažnije.
Kazao je da je FSBiH podigao nivo organizacije u odnosu na period kada je on bio reprezentativac.
- Moram biti iskren, podigli smo nivo organizacije. Igrači imaju bolje uvjete nego kad smo mi igrali. Moramo čuvati standard i dizati ga još više - smatra nekada požrtvovani veznjak, danas trener-asistent u Karslruheru.
Bajramović je istakao da stručni štab radi 24 sata dnevno, ali da je prerano govoriti o sastavu, sistemu igre...
- Skupa smo 24 sata bukvalno. Razmišljamo o formacijama, imenima. Sve vrijeme se to vrti kod nas u glavi. Nisam stigao doći ni do grada.
Na pitanje da li se naziru barem obrisi sastava, Bajramović se našalio:
- Iskreno znam više nego vi. Zadovoljan sam.
- Prerano je govoriti o sastavu. Možda bi selektor trebao obrazložiti kako se budemo približavali utakmici.
Objasnio je i čime je zadovoljan.
U našim glavama se nakon treninga gradi neka ekipa. Momci su na nivou, vidjelo se na treningu, pogotov jučer da imaju želju i volju. Imamo samo 19 igrača. Ne brojim golmane. I oni koji ne budu igrali, moraju znati da su bitni za tim. Svako je bitan, da bi bili svi zadovoljni i uspjeli nekako da napravimo rezultat.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.