open-navfaktor-logo
search
Momenti za sjećanje
Saša Papac izdvojio pet najdražih utakmica u dresu BiH, ima poruku i za navijače
AUTOR: Faktor
30.05.2024. u 14:38
get url
text
Edin Džeko, Emir Spahić i Saša Papac
Edin Džeko, Emir Spahić i Saša Papac
FOTO: FSBiH
Saša Papac, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, dio je stručnog štaba Zmajeva koje je okupio selektor Sergej Barbarez.
Nekadašnji defanzivac Glasgow Rangersa izašao je pred kamere FSBiH i odgovorio na pitanje kojih pet utakmica u dresu Zmajeva će mu zauvijek ostati u sjećanju.
- Na mjestu broj pet moj debi u reprezentaciji 2001. godine protiv Mađarske. Selektor je bio Mišo Smajlović. To je bilo otkrivanje novih svjetova za koje ja nisam znao da postoje. Ovim putem bih se zahvalio selektoru Smajloviću što mi je omogućio i dao priliku da zaigram u dresu reprezentacije BiH.
Na mjestu broj četiri je utakmica protiv reprezentacije Danske i pokušaj odlaska na veliko takmičenje. Atmosfera nevjerovatna, tri sata prije utakmice stadion je bio popunjen, ali nažalost nismo uspjeli (1:1, op. a.).
Na mjestu broj tri je utakmica protiv Belgije u Zenici. Pobjeda od 1:0 uz zgoditak našeg selektora Sergeja Barbareza.
Na mjestu broj dva je utakmica protiv reprezentacije Francuske u Parizu. Opet još jedna šansa da se plasiramo na veliko takmičenje. Nažalost, nismo uspjeli, rezultat je bio 1:1. Ali ovim putem mogu reći da je to možda i najkompletnija utakmica reprezentacije BiH.
Na mjestu broj jedan moj oproštaj od reprezentacije protiv Brazila u Švicarskoj. Prijateljska utakmica, nažalost, izgubili smo 2:1 i drugi pogodak smo primili tako što sam dao autogol -rekao je Papac.
Za kraj je imao i poruku za navijače:
- Budite uz nas, pratite nas, dajte nam podršku!
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.