open-navfaktor-logo
search
Željo pali motore
Ćorić i Rahimić žele evropskog Želju: Slijedi stabilizacija, na platnom spisku zatekli 42 igrača
AUTOR: Faktor
25.06.2024. u 12:11
get url
text
FOTO: Didier Torche
Denis Ćorić, novi trener Željezničara, i sportski direktor Elvir Rahimić predstavili su plan i program priprema Plavih za narednu sezonu.  
Ćorić iza sebe ima uspješnu sezonu u Posušju, izabran je za najboljeg trenera bh. elite, a nada se da će u istom ritmu nastaviti i na Grbavici.
Večeras za 18 sati zakazan je prvi trening Želje, što će označiti i start priprema za novu sezonu.
IMG_20240625_120658
FOTO:
Didier Torche
1 od 5
left-arrowright-arrow
- Nadam se da ćemo naći najbolje rješenje za Štilića i Cocalića. Ja kao trener bih volio da imam takve dvije ljudske veličine. Što se tiče plana priprema, današnjom prozivkom ulazimo u novu sezonu. Razgovaramo sa dosta igrača. Polahko pravimo ekipu, nadam se da će sve biti okej - kazao je novi trener Plavih Ćorić.
- Želim rad, red i disciplinu i jedan profesionalan odnos. Želim kao trener, sportski direktor i svi ljudi u klubu da gledamo Želju čvršćeg i hrabrijeg. Vjerujem uz dobar rad da ćemo gledati Želju dobrog. Da obećavam nešto, neću i ne želim, vrijeme će pokazati gdje će nas odvesti.
Što se tiče cilja, ne želim davati bombastične izjave. Želim red, rad i disciplinu. Znamo šta je bilo prošle sezone, ne želimo da se to ponovi. Ako se sve posloži, napravit ćemo dobre stvari - poručio je Ćorić.
- Poznajem ligu, vjerujem da će se igrači koji dođu dokazati. Gledat ćemo u hodu da kompletiramo ekipu. Željo nije izašao u Evropu, teško je privući mlađeg igrača, ali vjerujem da ćemo pronaći najbolje rješenje. Znam šta znači Željo - dodao je šef struke tima sa Grbavice.
Riječ je potom dobio i Rahimić.
 - Obavili razgovor sa starijim igračima i odlučili smo da će oni biti dio nas. I Cocalić i Štilić, da će ostati u Želji. Pokušat ćemo da Štiliću i Caocaliću nađemo mjesto gdje najbolje mogu pomoći FK Željezničar. Oni su dio nas, dio naše porodice.
Želimo jednu stabilizaciju kluba kako u marketinškom, tako i finansijskom segmentu. Ono što se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Cilj je da vidimo evropskog Želju. Nismo zatekli dobro stanje u klubu, tu smo da ispravimo to. 
Dino Đurbuzović je legenda kluba, ostao je kao naš savjetnik - rekao je Rahimić - kazavši da su po dolasku u Želju na platnom spisku zatekli 42 igrača. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.