open-navfaktor-logo
search
Selektor Vatrenih
Dalić bijesan poslije šoka za Hrvatsku: Pričam, a niko me ne sluša, ispadam smiješan
AUTOR: Faktor/SN
25.06.2024. u 10:03
get url
text
Dalić preuzeo odgovornost za debakl
Dalić preuzeo odgovornost za debakl
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL
Fudbalska reprezentacija Hrvatske remizirala je protiv Italije (1:1) u posljednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva.
Izabranici selektora Zlatka Dalića završili su treći u grupi s dva osvojena boda i samo imaju još teoretske šanse za prolazak u osminu finala.
Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, ali u osmoj minuti sudijske nadoknade, odnosno u posljednjem napadu na utakmici Mattia Zaccagni šokirao je Dalićeve izabranike.
Selektor Hrvatske bio je tužan i bijesan nakon utakmice.
- Baš boli i boljet će sigurno još dugo. Ali kada sve saberemo, negdje ti sreća da, negdje ti uzme. Na kraju nam je uzelo sada. Uvijek si na kraju negdje na 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo biti dostojanstveni i u ovakvim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. Hvala igračima za ovih mjesec dana truda i muke. Nije nas išlo i to je to - odgovorio je Dalić na pitanje kako se osjeća, prenose Sportske novosti, a potom je odgovorio i na pitanje zašto je zamijenio Luku Modrića:
- Promašio je penal, ali odmah potom je zabio iz igre. Bio je potrošen tih 80 minuta, dao je sve od sebe na terenu. Bio je preumoran, plan je bio da na njegovu poziciju uđe igrač koji je svježiji, koji će zadržati loptu. To je bio jedini razlog, nije bio povrijeđen. Maksimalno se potrošio tih 80 minuta.
Komentarisao je i osam minuta nadoknade i kriterij sudija.
- Utjecao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopće sudija našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA, FIFA, već pet godina, ali me niko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim, govorim u vjetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to fauli, prekidi bili da je osam minuta nadoknade?
Ali neću tražiti alibi u sudiji. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas niko ne poštuje. Igrali smo u 15 sati, je li igrala Italija, Francuska, Njemačka..., u tom terminu. Igramo mi. Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, 100.000 Hrvata je došlo u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje, tražit ću uzroke u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobjede i porazi su sastavni dio igre - zaključio je Dalić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.