open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Danas se igraju mečevi u "najlošijoj grupi", Francuska favorit protiv Austrije
AUTOR: Faktor
17.06.2024. u 07:58
get url
text
Danas su na programu tri meča prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
Grupa E:
Rumunija - Ukrajina: 15 sati
Reprezentacija koja je izbacila Zmajeve iz baraža, ipak se malo ističe kvalitetom u odnosu na preostale dvije selekcije. U sastavu imaju par profiliranih zvijezda jakih klubova, prije svega Mudryk (Chelsea) I Zinchenko (Arsenal), uz još nekoliko dobrih klupskih igrača.
 Bez ikakvih zvijezdi, većinom sastavljena od igrača iz manjih klubova istočne Evrope, reprezentaciji Rumunije se daju najmanje šanse od svih za bilo kakav uspjeh na ovom prvenstvu.
Belgija - Slovačka: 18 sati
Prije par godina smo bili u uvjerenju kako je riječ o najboljoj europskoj reprezentaciji, prepunoj odličnih igrača iz najvećih klubova, ali koji nisu to uspjeli prenijeti i na reprezentativni nivo.
Predvođeni De Bruyneom i Lukakuom nadaju se pozitivnom ishodu na ovom EP.
Kada je u pitanju Slovačka, glavne zvijezde ove selekcije susu Lobotka (Napoli), Skriniar (PSG), te golman Dubravka (Newcastle).
Grupa D
Francuska - Austrija: 21 sat
Reprezentacija Francuske važi za jednog od favorita na ovom turniru i sigurno je da će pokušati da se domogne treće titule šampiona Evrope. Francuska je učestvovala na turniru deset puta. Osvojila je titulu 1984. i 2000. godine, a jednom je bila druga.
Predvođeni Mbappeom, Francuzi se opravdano nadaju novom trofeju.
Reprezentacija Austrije je do sada nastupila tri puta na smotri najboljih evropskih selekcija, a najveći uspjeh ostvarila je prolaskom grupe 2020. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.