open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Denis Ćorić novi trener FK Željezničar
AUTOR: Faktor
12.06.2024. u 09:25
get url
text
FOTO: Adem Ćatić, FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar imenovao je Denisa Ćorića za novog šefa stručnog štaba, a Ćorić je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.
 Ćorić je rođen 10. decembra 1977. godine u Mostaru. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Široki Brijeg, Zrinjski, Brotnjo i Neretvanac.
Trenersku karijeru počinje 2011. godine u Omladinskoj školi Širokog Brijega gdje je bio pomoćni i glavni trener juniora. Potom je privremeno preuzeo prvi tim Širokobriježana, a zatim je dvije i po godine bio pomoćni trener u istom klubu.
Još jednom je bio privremeno rješenje na poziciji šefa struke Širokog. Uslijedio je prvi mandat u Posušju, zatim u GOŠK-u, a u protekloj sezoni je u Posušje stigao u januaru.
Iako je radio samo jednu polusezonu, Denis Ćorić je proglašen za najboljeg trenera u sezoni 2023/2024 na manifestaciji Kristalnih 11.
Ćorić je sa juniorima Širokog Brijega osvojio dva Kupa BiH i jednu titulu prvaka, sa seniorima je također osvajač Kupa BiH, a sa GOŠK-om i Posušjem ima osvojene titule Prve lige Federacije BiH.
- UEFA A licencu stekao je 2013, a UEFA Pro licencu 2015. godine. Denisu Ćoriću želimo dobrodošlicu na Grbavicu i mnogo sreće u radu.
FK Željezničar je dosadašnjem šefu struke Hajrudinu Đurbuzoviću ponudio drugu funkciju u klubu. Još jednom se zahvaljujemo Đurbuzoviću na rezultatima u proteklom periodu - poručili su iz redova Plavih.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.