open-navfaktor-logo
search
Novi SD Željezničara
Rahimić: Sretan sam što sam u jednom velikom klubu
AUTOR: Faktor
10.06.2024. u 12:56
get url
text
FOTO: Adem Ćatić, fkz.ba
Proslavljeni bh. fudbaler Elvir Rahimić danas je predstavljen kao novi sportski direktor FK Željezničar. Sa Plavima je potpisao ugovor na godinu uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.
- Sigurno da sam sretan što sam tu, što sam u Želji, jednom velikom klubu u Bosni i Hercegovini i regionu. Nadam se da ćemo svi zajedno da napravimo dobar posao - rekao je Rahimić nakon predstavljanja, pa dodao:
- Prvo moram da se upoznam sa radom i organizacijom kluba. Osnov našeg rada je stabilizacija kluba i da vidimo gdje možemo da napredujemo. Želimo napraviti dobar odnos sa FSBiH, sa ostalim klubovima, jedan prijateljski odnos sa svima i poboljšamo to što je bilo loše - dodao je novi sportski direktor Plavih.
- Imamo veliku armiju navijača, ja im želim puno sreće, da svi zajedno dođemo do velikih pobjeda - zaključio je Rahimić.
Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je 17 trofeja.
Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA. Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve.
Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za FSBiH. Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.