open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Denis Zvonić novi direktor FK Velež
AUTOR: Faktor
22.06.2024. u 13:35
get url
text
Fudbalski klub Velež Mostar predstavio je novog direktora.
Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici Rođenih odlukom Upravnog odbora, Denis Zvonić imenovan za novog direktora.
- Dojučerašnji kapiten kluba prihvatio je ponudu Upravnog odbora FK Velež da po okončanju svoje fudbalske karijere ostane dijelom veležove crvene porodice, te preuzme novu ulogu, direktora našeg kluba i tako ostane vjeran svom matičnom klubu - saopćili su iz FK Velež.
Denis Zvonić rođen je 8. februara 1992. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Veleža da bi svoj debi upisao u sezoni 2010/2011. Osim kratkog perioda provedenog u Zvijezdi iz Gradačca, za koju je odigrao 15 mečeva cijelu svoju igračku karijeru posvetio je svom najdražem crvenom dresu.
Svoje minute zabilježio je i u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a bilo je to 2013. godine kada je naša mlada selekcija igrala protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore.
U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu Rođenih te se 34 puta upisao u listu strijelaca.
Sada već bivši kapiten Rođenih dva puta je tokom svoje karijere podizao pehar. U sezoni 2018/19 FK Velež je bio prvoplasirani tim Prve lige FBIH, dok je u sezoni 2021/22 podigao pehar pobjednika Kupa BiH.
- Koliko god svim Rođenim bila teška činjenica da Zvonića više nećemo gledati kako sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi naše momke u novim "bitkama", toliko smo ponosni da pomenuta funkcija predstavlja novi početak.
Uloga direktora kluba zasigurno za Zvonića predstavlja novo poglavlje u njegovom životu, označava početak nečeg novog, a sigurni smo nečeg velikog i posebnog. Iskustvo bivšeg fudbalera Rođenih, kao i znanje te bezgranična ljubav prema klubu biće ključni faktori u našem zajedničkom budućem uspjehu.
I zato, dok se od Zvonića opraštamo kao od fudbalera, jednako se radujemo novom poglavlju jer smo sigurni da će popularni Zvona biti sjajan u svojoj novoj ulozi, baš kao što je bio sjajan i na terenu - poručili su iz Veleža.
- Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane sa nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji. Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, sa našim Veležom budemo prvaci - kazao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež Admir Rahimić.
- Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi - poručio je naš novi direktor.
Dosadašnja v.d. direktorica Fudbalskog kluba Velež Mostar, Samra Eminović, koja je u prethodnih šest mjeseci na toj funkciji obavljala odličan posao, i dalje ostaje dijelom lluba, ali da će svoje vrijedno znanje i iskustva iz domena pravne regulative usmjeriti prema administrativnom odjelu čime će se sigurno dodatno unaprijediti i ovaj važan segment funcionisanja kluba, saopćili su iz Veleža.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.