open-navfaktor-logo
search
Bez ispaljenog metka na St James' Parku
Engleska slavila protiv BiH: Zmajevi u Barbarezovom debiju za pola sata potopljeni u Newcastleu
AUTOR: Faktor
03.06.2024. u 22:36
get url
text
Fudbalska reprezentacija Engleske pobijedila je Bosnu i Hercegovine u prijateljskoj utakmici odigranoj na St James' Parku u Newcastleu.
Viceprvak Evrope je u sklopu priprema za EURO savladao Zmajeve na čijoj klupi je debitovao selektor Sergej Barbarez rezultatom 3:0.
Engleska je do pobjede došla golovima u drugom poluvremenu. Za vodstvo je pogodio Palmer iz penala u 60. minuti. Domaćoj ekipi pomogao je VAR, koji se uključio poslije duela Dunka i Tahirovića u šesnaestercu. Englezi su imali korner, veznjak BiH je povlačio engleskog defanzivca za dres. Sudija je nakon poziva iz VAR sobe odlučio pogledati snimak i dosuditi kazneni udarac.
bih-engleska1
FOTO:
FSBiH
1 od 7
left-arrowright-arrow
Ekipa Garetha Southgatea tako je kapitalizirala bolji ulazak u drugo poluvrijeme i pritisak pod koji su stavili Zmajeve.
U 85. minuti Arnold je golom nakon asistencije Grealisha riješio sve dileme oko pobjednika u Newcastleu, a u 89. minuti Kane je postavio konačan ishod utakmice.
Imala je Engleska i u prvom poluvremenu više od igre, potpunu kontrolu lopte, ali ne mnogo prilika. Prijetili su domaći preko Watkinsa u 9. minuti, zatim u 28. poslije gužve pred golom BiH, ali je oba puta Vasilj sjajno odbranio.
Zmajevi su ostale napade Engleske uspješno osujetili, ali ruku na srce nisu kreirali niti jednu izglednu šansu.
Sergej Barbarez u svom debitantskom nastupu pružio je šansu šesterici debitanata. Od prve minute igrali su Nikola Katić, Stjepan Radeljić i Armin Gigović, a šansu s klupe dobili su Denis Huseinbašić, Dženis Burnić i Tarik Muharemović.
Narednu utakmicu BiH igra u nedjelju u Empoliju protiv Italije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.