open-navfaktor-logo
search
Čekaju odgovor
Fukare imaju uvjete za prekid bojkota Slobodinih utakmica, ovo je "spisak želja"
Navijačka grupa Fukare, najvatreniji fanovi Fudbalskog kluba Sloboda, najavili su prekid bojkota, ali imaju i određene uvjete.
28.07.2023. u 10:47
get url
text

Oni su "spisak želja" jučer poslali Upravnom odboru kluba sa Tušnja. Oglasili su se na svojoj Facebook stranici, a ovo su njihovi uvjeti:

- Danas smo poslali mail Upravnom odboru FK Sloboda sa našim zahtjevima u narednoj sezoni. Ovim putem Vas želimo obavijestiti da od bojkota neće biti ništa u slučaju ako UO prihvati sljedeće zahtjeve.

Na sastanku grupe, uz podršku momaka iz nekih boljih vremena, došli smo do zaključka da u ovom trenutku bojkot utakmica ne donosi i ne može donijeti grupi ništa dobro. Uz podršku stare ekipe ulazimo u novu sezonu. Stava smo da je Sloboda ispred svih nas!

Što se zahtjeva tiče, oni su sljedeći:

1. Da se sjeverna tribina stadiona Tušanj osigura navijačkoj grupi, što uključuje prodaju ulaznica i točenje pića, a u svrhu finansiranja grupe;
2. Zabrana organizovanog navijanja i stavljanja drugih grupa iz BiH na tribinu sjever, kao što je bio slučaj prošle sezone (Tuzla City - Velež);
3. Osiguravanje ulaznica za gostujuće utakmice (po svaku cijenu);
4. Na polusezoni želimo prvo mjesto i da se bodovno odvojimo od drugoplasiranog.

Zauzvrat, dajemo bespovratnu podršku klubu kao što smo uvijek i davali, a što se UO FK Sloboda tiče, ako prihvate naše uvjete, onda će dobiti kritiku i prozivke isključivo na osnovu rezultata. Krenut ćemo od nule, pružit priliku do polusezone i vidjeti hoće li se naši zahtjevi ispoštovati u ovih nekoliko dana - saopćile su Fakure, najavivši kako će uskoro imati više informacija o prihvatanju / neprihvatanju zahtjeva.

Sloboda će sezonu otvoriti 12. augusta na Tušnju protiv kakanjskog Rudara. Sa Fukarama ili bez njih, saznat ćemo uskoro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.