open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Hadžibegić: Ispraznimo kesu gdje stignemo, ne mogu sa spačekom na formulu 1, ako budem žrtva...
Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić govorio je o salvama zvižduka koje je zaradio tokom i poslije poraza od Luksemburga na stadionu Bilino polje u sklopu četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO.
20.06.2023. u 23:48
get url
text

- Publika ima pravo da se manifestuje poslije loše utakmice i rezultata. To je moja odgovornost. Nisam siguran da je samo revolt današnjeg rezultata prouzrokovao tome. Nije mi prijatno, ni ugodno. Nije to fudbalska reakcija, to je kompleksnija situacija u našem društvu, ispraznimo kesu gdje stignemo - rekao je Hadžibegić, koji očito poslije jedne od najvećih blamaža u historiji bh. fudbala ne planira podnijeti ostavku.

O penalu koji je izveo i promašio Amir Hadžiahmetović, selektor je kazao:

- Pjanić je trebao da šutira, nisam siguran da li su se njih dvojica dogovorili. Malo sam bio iznenađen, očekivao sam Pjanu.

Jasno je da BiH do kraja kvalifikacija ima male šanse da izbori direktan plasman na EURO. Zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija, osiguran je baraž.

- Imali smo prilika da u svim utakmica damo golove - rekao je Hadžibegić na konstataciju da tri utakmice BiH nije postigla gol.

- Uzimam odgovornost totalnu za sve, ali pogledajte da li imamo igrače (osim Džeke) koji imaju 90 minuta u svim klubovima. Nama je problem ritma. 

- Sedam bodova kasnimo i jedini sam odgovoran. Niste me nikad čuli da kukam, niti ćete čuti. Ali, nama je danas pet igrača falilo i mi to sebi ne možemo dozvoliti. Imamo perspektivu, ušao sam u borbu iako nema vremena. Ako je rješenje da se selektor promijeni, to je najmanji problem. Ne mogu formulu 1 pobijediti sa spačekom. Šta dalje? Nastaviti borbu! Nadam se da ćemo u septembru biti fizički spremni i da idemo u borbu. Nama slijede Lihtenštajn i Island. Za svaki sam dogovor i saradnju - referirao je Hadžibegić dodavši da i dalje vjeruje u momke.

- Ako budem žrtva za bolje sutra, odmah potpisujem. Neki su sa psovkama pretjerali, nedao Bog da se nađemo negdje privatnije.

O sistemu igre i eventualnoj promjeni u tom segmentu u budućnosti, Hadžibegić je odgovorio:

- Sa istim sistemom igre smo dobili Island 3:0 i izgubili 2:0 od Slovačke. Nije do sistema. Današnji je silom prilika kreiran. Sistem prave igrači. 

Na opasku da kao selektor ima negativan skor sa reprezentacijom Luksemburga (pobjeda, dva poraza), Hadžibegić je konstatovao:

- Nije svejedno. Boli me i srce i duša. Imam kulture i obraza da odgovorim na svako pitanje, to je moj posao, to je vaš posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.