open-navfaktor-logo
search
Vrijeme ga pregazilo
Hrvati ismijavaju Hadžibegića: Pogubljen, nervozan, bez ideje..., BiH treba selektora koji se ne sjeća spačeka
Ne mogu formulu 1 pobijediti sa spačekom. Ovu rečenicu ispalio je Faruk Hadžibegić, tada još selektor fudbalske A reprezentacije BiH, nedugo nakon debakla od Luksemburga na Bilinom polju - 0:2.
26.06.2023. u 10:14
get url
text

VEZANI TEKST - Hadžibegić: Ispraznimo kesu gdje stignemo, ne mogu sa spačekom na formulu 1, ako budem žrtva...

Osim što je omalovažio Edina Džeku, Seada Kolašinca, Amara Dedića..., dao je priliku medijima u komšiluku da ga ismijavaju. U međuvremenu Hadžibegić je postao bivši, što je odlučeno nakon sastanka koji je održao sa predsjednikom Saveza Vicom Zeljkovićem i direktorom Zmajeva Zvjezdanom Misimovićem.   

- Faruk Hadžibegić je nakon poraza od Luksemburga izgledao upravo onako kako mu je izgledala ekipa sat-dva prije: pogubljeno, nervozno, bez ideje i posvađan sa svima oko sebe. Hadžibegić je bivši nakon samo četiri utakmice koje je vodio, a ko će ga zamijeniti?

Bolje je pitanje, ko ga želi zamijeniti? Reprezentacija koju ostavlja u nasljedstvo žudi za remontom, ali isto tako nema dovoljno velik bazen igrača da se potpuno restartuje. No ono što joj definitivno ne treba je još jedan selektor tipa Hadžibegić, fudbalski mastodont kojeg je vrijeme davno pregazilo.

Njoj treba moderni trener, s autoritetom i modernim shvatanjem fudbala, a ne trener koji je učio fudbal dok ti je poziciju određivao broj dresa. Parafrazirajući sada već famoznu Hadžibegićevu izjavu ("Ne možeš spačekom osvojiti formulu 1"), Bosni i Hercegovini treba trener koji se ne sjeća spačeka - pišu Sportske novosti, uz zaključak:

- S obzirom na to da se i dalje u vezu s reprezentacijom dovode isti, zastarjeli, fudbalsko ili stvarno, stručnjaci iz BiH i regije, bojimo se da se tu ništa neće promijeniti još dugo vremena.

Za kraj kolege iz SN dotakli su se i Hadžibegićevog učinka protiv Luksemburga:

- Luksemburg je i dalje ekipa iz treće evropske lige i ozbiljne reprezentacije bi je morale pobjeđivati. Pogotovo na svom terenu. No Faruku Hadžibegiću uspjelo je za rukom dva puta izgubiti od Luksemburga i to oba puta kada je bio domaćin. Osim ovog poraza u Zenici prošlog utorka (0:2), to mu je pošlo za rukom i u oktobru 2020. kada je vodio Crnu Goru i izgubio u Podgorici s 1:2. Zanimljivo da je i tada strijelac za Luksemburg bio Danel Sinani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.