open-navfaktor-logo
search
Reakcije na odlazak Klafurića
Igrači Veleža šokirani na prvom treningu: Nismo ništa znali, svi smo očekivali da ćemo zajedno početi
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 12:37
get url
text
Nedjeljni odlazak Deana Klafurića sa klupe Veleža bio je šok za sve u klubu, tako i za igrače koji su prvi trening odradili bez trenera kojeg su očekivali.
- Veliki šok za sve nas. Stvarno nismo znali. Niko nije znao da će doći do ovoga. Imali smo plan novih priprema, ali dočekala nas je ta vijest. Mi moramo dalje da radimo, da se pripremamo za Evropu. Šefu želim sve najbolje. Nadam se da će i on naći ono što mu odgovora - rekao je standardni prvotimac Rođenih Ante Hrkač.
Zatečen trenerovim odlaskom bio je i iskusni napadač Nermin Haskić.
- Svi smo očekivali da ćemo zajedno početi pripreme. To što se desilo na relaciji trener - Uprava nije na igračima da komentarišemo. Naše je da se skoncentrišemo na pripreme. Znamo svi šta nas čeka. Ekipa je takva da znam da neće biti problema. Svi ćemo to nekako prebroditi. Kroz karijeru sam znao promijeniti dosta trenera tokom sezone. Žao mi je, uradit ćemo sve da što prije zaboravimo jer moramo misliti na klub - kazao je Haskić.
Prvi trening Veleža vodio je Samir Merzić, jedan od članova Klafurićevog stručnog štaba koji je ostao u klubu.
Na prvom treningu prisustvovala su i dva nova fudbalera Rođenih, Tonći Mujan i Karlo Išasegi, te povratnici sa posudbi Adin Bajrić, Harun Abaza i Faris Ribić, dok će se Osman Hadžikić i Aref Gholami zbog nastupa za reprezentaciju treninzima priključiti ove sedmice.
Velež će centralni dio priprema obaviti na Kupresu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.