open-navfaktor-logo
search
Nermin Čengić za Faktor
"Internet gori": Navijači u petak očekuju Safeta Sušića na klupi Sarajeva, šta kaže njegov menadžer
AUTOR: S.Š.
05.06.2024. u 13:17
get url
text
Safet Sušić i Nermin Čengić
Safet Sušić i Nermin Čengić
FOTO: Nermin Čengić/Facebook
Safet Sušić, najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena, jedini selektor koji je našu zemlju odveo na jedno veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, jedan je od kandidata za trenera FK Sarajevo.
Potvrdio je to za Faktor njegov menadžer Nermin Čengić, naglasivši kako još nije postignut nikakav dogovor.
- Sušić je jedan od kandidata. Ništa nije dogovoreno, a za sada nije stigla ni konkretna ponuda - kazao nam je Čengić, naglasivši kako je i on čuo da "internet gori", te da se za petak najavljuje Papetovo predstavljanje:
- Do mene nije stigla nikakva ponuda, a sve bi valjda trebalo ići preko mene kada je Sušić u pitanju. Koliko znam, Sarajevo još nije raskinulo ugovor sa Simonom Rožmanom. Također, Sarajevo vjerovatno ima još kandidata za trenera, ali ja ne znam njihova imena - naglasio je Čengić.
Slovenski mediji još tokom sezone najavili su da će Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić nakon posljednjeg kola napustiti Bordo tim. Bordo tim je nedavno objavio raskid saradnje sa Ibričićem, a po svemu sudeći uskoro će biti okončana saradnja i sa slovenskim stručnjakom.
Osim Papeta kao kandidati za trenera Bordo tima u medijima su se spominjali Husref Musemić, Ivaylo Petev, Zoran Zeljković...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.